Meltem Çınar’ın sorusu üzerine, ÇORUM HABER’in Volkswagen kampanyası ile ilgili bilgiler veren Mehmet Yolyapar, ulaşım altyapısı konusunda geçen yıl herhangi bir ilerleme kaydedilememiş olmasının yarattığı dezavantaja dikkat çekerek, “Elbette zor bir işe soyunuyoruz, ama başarırsak da Çorum adına muhteşem bir gelişme sağlamış olacağız. Yatırım kararını elde edebilirsek, havalimanı, demiryolu gibi sorunlar da kendiliğinden çözülür” diye konuştu.

2019’un “Hattuşa Yılı” ilan edilmesini sağlamak için çok uğraştıklarını, ancak çabalarının Çorum sınırlarını aşamadığını, projenin Ankara’da takipsiz kaldığını anlatan Yolyapar, “Sayın Cumhurbaşkanı Göbeklitepe Yılı’nı ilan etti. Kadeş Sempozyumu’nu himayesine alarak hassasiyetini göstermiş olan Sayın Cumhurbaşkanı, Çorum’un bu talebi kendisine ulaştırılmış ve iyi izah edilmiş olsa, eminim ki, Göbeklitepe’yi bir sonraki yıla bırakıp, 2019’u Hattuşa Yılı olarak uygun görebilirdi.” ifadesini kullandı.

Meltem Çınar, Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın “Her Eve, Her İşyerine Bir Yerel Gazete” şeklinde etkin bir kampanya başlattığını ve bu çerçevede ÇORUM HABER’i de ekrana taşıyıp teşekkür ettiğini hatırlatarak, “Resmi ilanlara yapılan zam, 2019’da yerel basını rahatlatacak mı?” sorusunu yöneltti.

Yerel basının giderlerinin çok arttığını, resmi ilan zammının elbette önem taşıdığını, ancak ilanların azalması karşısında umulan faydayı elde etmenin güç göründüğünü vurgulayan Yolyapar, “Asıl olan kent halkının kendi yerel basınına sahip çıkmasıdır. Yerel gazete tirajlarının Avrupa’nın çok gerisinde kalışını, hiç kimse ekonomik durumla izah edemez. Çünkü, bizim gazetenin 140 lira olan yıllık abone bedelini 12’ye böldüğünüzde aylık 12 liranın altında bir rakam çıkar. Bu kentin halkı, demokrasi istiyorsa, barış ve kardeşlik istiyorsa, yerel basınını ayakta tutmak ve güçlendirmek zorundadır” dedi.

Mehmet Yolyapar, sosyal medyanın etkisi ile ilgili soruyu yanıtlarken de, “Şimdi habere ulaşmak kolay, ama bu kentin yararına kamuoyu oluşturma görevini, ancak ÇORUM HABER gibi ilkeli ve düzeyli bir gazete yerine getirebilir” değerlendirmesini yaptı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim