Yer altı otoparkı için kullanılacak olan ve daha önce otopark olarak kullanılan bölümde iş makineleri tarafından altyapı çalışmaları başladı.
Valilik karşısında bulunan 11 bin 500 metrekarelik meydanda yapılacak olan çalışma kapsamında 11 bin 300 m2 alana sahip iki katlı yeraltı otoparkı yapılacak.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Etüt Proje Müdürü Köksal Göldaş, otopark çevresinde ışıklı yönlendirme panoları ile birlikte park alanında yer olup olmadığını gösteren bilgilerin yer alacağını ve Çorumluların bu sayede park yeri arama derdinden kurtulacağını söyledi.
Çalışmalar kapsamında altyapı çalışmalarının başladığını dile getiren Göldaş, bölge içerisinde bulunan otoparklara ait yapıların da yıkımına başlandığını anlattı.
Sağlık İl Müdürlüğü ihalesinin yapıldığını ve binanın tamamlanmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü binasının yıkılacağını belirten Köksal Göldaş, İl Özel İdaresi ile yapılan protokol gereği binanın belediyeye devrinin yapıldığını ve bu binanın da proje kapsamında yıkımının gerçekleştirileceğini anlattı.
Sağlık Bakanlığı Eğitim ve araştırma Hastanesi Bahçesine yapılacak olan birinci basamak sağlık kompleksinin ihalesinin yapıldığını ve İl Sağlık Müdürlüğünün buraya taşınmasının beklendiğini anlatan Göldaş, Otopark projesi tamamlandığında 2 katlı olacağını ve yaklaşık 350 aracın buraya park edilebileceğini söyledi. Otoparkın bölgedeki büyük bir eksikliği tamamlayacağını ve trafiği rahatlatacağını söyleyen Göldaş, meydana ise birbirinden bağımsız iki adet kafeterya yapılacağını vurguladı.

(Erkan BAYATLI)
 
Editör: TE Bilisim