EPDK'dan yapılan açıklamaya göre, 2017 yılı serbest tüketici yıllık tüketim limiti yeniden belirlendi

Buna göre, 2016 yılı için 3 bin 600 kilovatsaat ve üzeri olan serbest tüketici limiti, 2017 yılı için 2 bin 400 kilovatsaate düşürüldü.

Söz konusu karar çerçevesinde, 2017 yılı için belirlenen limitte aylık faturası 82 liranın üzerinde olan tüketiciler, serbest tüketici niteliğine sahip olacak. Böylece, yıllık tüketimi 2 bin 400 kilovatsaatin üzerinde olan yaklaşık 8,4 milyon abone serbest tüketici olma hakkı kazanacak.

“ELEKTRİK FATURALARINDA YENİ DÖNEM VE YENİ FIRSATLAR”

YEPAŞ Satış ve Pazarlama Koordinatörü Arif Akşam, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun elektrikte serbest tüketici olma limitinin düşürülmesi kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Akşam, "Öncelikli olarak bölgemizde ve ulusalda tam serbest ve rekabetçi bir piyasa hem sektöre hem de elektrik kullanıcılarına çok büyük fırsatlar sağlayacak" ifadesini kullandı.

YEPAŞ olarak serbest tüketicilere yönelik çalışmalarına 3 yıl önce başladıklarını belirten Akşam, “Bu süreçte Enerji Uzmanlarımız öncelikle sanayi müşterileri ile yüksek tüketimli iş yerlerine ulaşarak Şirketimizin avantajlı tarifelerini anlatmışlardı. Ancak EPDK tarafından serbest tüketici limitinin yeniden belirlenmesi ile birlikte önceliğimiz küçük ticarethaneler ve meskenler olacaktır” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim