4 Aralık Pazar günü Ankara Arenada düzenlenecek olana Anadolu Buluşması öncesi Yenimahalle’de İlkadım Düğün Salonu’nda Başkan Yaşar’ın ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltıda "Türkiye için birlik zamanı" mesajları verildi.
"AŞURE GİBİ BİRLEŞECEĞİZ"
Ülkenin kuruluşundan bu yana çeşitli badireler atlattığını hatırlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar "Bugün maalesef o günlerden daha tehlikeli noktalardayız. Türkiye’mizin geleceğini hiç bu kadar karanlık görmedim. Sokakta yürüdüğümüzde, televizyon izlediğimizde, kahvede, berberde ister sağcı, ister solcu, ister liberal, esnafı, memuru, iş adamı, çiftçisi toplumun her kesimi Türkiye’nin geleceğinden endişeli. Bu sıkıntıdan çıkılacak reçete tektir. Atatürk’ün cumhuriyeti ve onun değerleri tek tutkalımızdır. Kurucu değerlere döneceğiz, eşit yurttaşlığa, hukukun üstünlüğüne döneceğiz. Kin ve nefretten uzak duracağız. Bu ülkeyi bölmek isteyenlerin karşısında dimdik duracağız, mücadele edeceğiz. Bu bizim boynumuzun borcu. Çocuklarımıza, torunlarımıza doğru dürüst bir Türkiye bırakacaksak aşure gibi birleşerek, kaynaşarak, kardeşliğimizi pekiştirerek yapacağız. Türkiye için birlik zamanıdır" dedi.
YAŞAR’DAN MEKÂN SÖZÜ
"Derneklerimizin geldikleri yerlerin kültürünü yaşatacak, hemşerilerini acı gününde, tatlı gününde buluşturacak mekânları yapmak devletin de yerel yönetimlerin de görevidir" diye konuşan Yaşar "Ben söz verdim. Derneklerimiz için uygun bir mekânlar yapmaya. Onların hemşerileriyle buluşmalarına ortam sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Federasyonlar ve dernekler adına konuşan Kars Demokrat Dernekler Federasyonu Başkanı Doğantürk Şimşek de desteklerinden dolayı Başkan Yaşar’a teşekkür ederek "Bizler federasyonlar olarak yaklaşık iki yıl önce bir araya geldik. Türkiye’de dağınıklığı gidermek için bir araya gelmek zorundayız. Çünkü ülkemiz olağanüstü süreçlerden geçiyor. Hepimizin birbirimize ihtiyacı var. Aydınlık yarınlarımız için el ele vereceğiz" dedi.
Kahvaltının ardından Başkan Yaşar, Başkan Vekili Mehmet Kartal, Kars Demokrat Dernekler Federasyonu Başkanı Doğantürk Şimşek, AYDOS Dernekler Federasyonu Başkanı Zafer Kahyaoğlu, Çorum Hitit Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Emir, Kızılırmak Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Başdemir, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli ve tüm konuklar günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.  (İHA)
 
Editör: TE Bilisim