Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) bünyesinde faaliyet gösteren TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu’nun (GGK), 10’da 10 Girişimcilik Projesi, “Ben Genç Girişimciyim” adı altında bu yıl da devam ediyor.

Gençlere girişimcilik ruhu kazandırmak amacıyla, Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu ile ortaklaşa düzenlenen etkinliğin ikinci konuğu ise Güven Yem Yönetim Kurulu Başkanı Akif Çoşkun ve Greyder Üretim Müdürü Abidin Çatma oldu.

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda 1 Mart 2017 Çarşamba günü düzenlenen söyleşi, TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Elvan Can Çabuk, GGK yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda üniversite öğrencisinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Öğr. Gör. Fatih Şanöz'ün moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide Güven Yem Genel Müdürü Akif Çoşkun, “İşletmelerde etiklik ve ahlak kuralları” hakkında bilgi verirken, Greyder Üretim Müdürü Abidin Çatma ise “Üretim” konusu hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Söyleşide ilk konuşmacı olan Güven Yem Yönetim Kurulu Başkanı Akif Coşkun, iş hayatında başarı sırrının işi doğru şekilde yapmaktan geçtiğini kaydederek,  “İşletmeler için önemli olan çok para kazanma değil,  doğru yollardan aldatmadan kimsenin alın terini çalmadan kazanmak olmalıdır. İşe bu mantıkla yaklaşırsanız, kazanan her zaman siz olursunuz.” dedi.

Konuşmasında öğrencilere sıklıkla okumanın, düşünmenin ve sorgulamanın önemini belirten Çoşkun, “Okumak ve öğrenmenin yaşı yoktur. Bilgi çağında yaşadığımız şu günde birçok yeniliklerle ile karşı karşıya kalıyoruz. İşletmeler olarak, bu yeniliklere ayak uydurmamız şarttır. Bunu sağlamanın yolu ise yeni çıkan bilgileri öğrenmek ve kendi işletmemizde ne gibi faydalarının olacağını araştırmaktan geçmektedir” dedi.

Ülke için önemli problemin insan kaynağı olduğunu belirten Çoşkun, “İnsan kaynağı sorununa ilimizde çare bulmak amacıyla düzenlenen bu tür organizasyonlar oldukça önemlidir. Bu soruna, çözüm üretmek amacıyla çeşitli projeler düzenleyen TOBB Çorum Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Elvan Can Çabuk ile yönetimine, Hitit Üniversitesi yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra konuşan Greyder Üretim Müdürü Abidin Çatma ise işletmelerde üretim konusunda bilgileri paylaştı. Konuşmasında, Çorum’dan doğan ve bir dünya markası olan Greyder’in faaliyetleri ve çalışma prensipleri hakkında da bilgi veren Çatma, yılda 1 buçuk milyon ayakkabı satan bir işletme olduklarını söyledi.

Üretimin tek başına bir şeyi ifade etmediğini kaydeden Çatma, “Ürettiğiniz malın pazarda yer almasını istiyorsanız bazı aşamalardan da geçmeniz lazım. Bu aşamalar ise pazarlama, bayilik ve doğrudan satıştan geçmektedir” dedi.

Söyleşi Akif Çoşkun ve Abidin Çatma’nın, öğrencilerin sorularını cevaplandırmasının ardından anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Program sonunda “Ben Genç Girişimciyim” projesi hakkında bilgi veren TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Elvan Can Çabuk,  10’da 10 Projesi ile amaçlarının öğrencilere yeni ufuklar kazandırmak olduğunu ifade ederek, “Eğitime katılan herkesin girişimci olmasını yâda çalıştığı kuruma bir katı sağlamasını hedefliyoruz.” dedi.

Genç girişimcilere yönelik projelerin devam edeceğini kaydeden Çabuk, “Projenin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Çetin Başaranhıncal, Hitit Üniversitesi Rektörümüz Reha Metin Alkan ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık ile kurul üyemiz öğretim görevlisi ve projenin Modoratörlüğünü üstlenen Fatih Şanöz’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çabuk, ayrıca etkiliğin, 8 Mart 2017 Çarşamba günü saat 10.30’da, Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi, TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik’in “Muhasebe Finans” konulu söyleşisi ile devam edeceğini ifade ederek, söyleşiye tüm genç girişimcileri davet etti. (İHA)

Editör: TE Bilisim