TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından TÜBİTAK 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Program desteği alınarak yürütülmekte olan GARAJ-YAP (Yenilikçi Anadolu Projesi) kapsamında, BİGG (Bireysel Genç Girişim) GARAJ projesi hayata geçirildi.
Bu kapsamda ilimizde genç girişimciliğini yaygınlaştırmak amacıyla faaliyetlerine devam eden Çorum Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan TOBB Çorum Genç Girişimciler Kurulu önderliğinde, Çorumlu girişimcilerin BİGG GARAJ projesinden yararlanmalarını sağlamak amacıyla bir tanıtım toplantısı düzenlendi.
Meslek Yüksekokulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda Genç Girişimciler Kurulu, iş dünyası ve Hitit Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım toplantısı ile Çorum’da başvurular başladı.
Proje hakkında bilgi veren TOBB Çorum Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Elvan Can Çabuk, Çorumlu gençleri girişimciliğe teşvik etmek, özendirmek ve yaygınlaştırmak için çeşitli başlıklarda faaliyetlerine devam ettiklerini ifade ederek, kurul olarak asli misyonlarından birisinin de, ilimizde genç girişimciliğini geliştirme genel amacı doğrultusunda, yeni iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen gençler ile bu iş fikirleri için gerekli kaynağı buluşturmak olduğunu söyledi.
TÜBİTAK’ın 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği 2015 yılında BiGG (Bireysel Genç Girişim Programı) adı altında yürütülmeye başlandığını anlatan Çabuk, “Bireysel Genç Girişim Programı, belirlenen değerlendirme sürecinde başarılı olan girişimci adaylarına teknoloji tabanlı ve yenilikçi iş fikirleri için 150,000 TL’lik hibe verilen bir programdır. Projeye başvuru http://bigg-garaj.org/ adresinden 13 Haziran’a kadar gerçekleştirebilecektir. Başvurusu kabul edilenler ise 16-17 Haziran da eğitime davet edilecektir.” dedi.
Çabuk proje hakkında şu bilgileri verdi: “TÜBİTAK, söz konusu programın yürütülmesinde, çoğunluğu Üniversitelerin Teknoloji Transfer Ofisleri/Teknokentleri olmak üzere Türkiye genelinde 17 uygulayıcı kuruluş belirlemiş ve BiGG programının 1. Aşama faaliyetlerini uygulayıcı kuruluşlar üzerinden koordine etmeye başlamıştır. 1. Aşamayı geçerek TÜBİTAK’ta 2. Aşamada başarılı olan girişimci adaylarına, teknoloji ve yenilik içeren projelerini hayata geçirmek için TÜBİTAK tarafından 150,000 TL’lik karşılıksız destek (hibe) verilmektedir.
Faaliyetlerini TOBB Ekonomi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi çatısı altında Girişimcilik Birimi personeli aracılığıyla yürüten ve Anadolu’ya açılan tek uygulayıcı kuruluş olan BiGG-GARAJ, GARAJ-YAP (Yenilikçi Anadolu Projesi) kapsamında, 2015 yılında 11 ilde proje tanıtım toplantısı yapmış, 7 ilde de ikişer günlük girişimcilik ve iş planı yazma eğitimi gerçekleştirmiştir. BiGG-GARAJ, yeni dönemi olan 2016 yılında, bir önceki yıla oranla hedeflerini iki katından fazla artırarak 23 ilde tanıtım, 17 ilde de eğitim gerçekleştirmeyi planlamakta, girişimcilik ekosistemine, girişimcilik potansiyeli olan daha fazla ili dâhil etmeyi amaçlamaktadır”
BiGG programı kapsamından yararlanacak kişiler hakkında da bilgi veren Çabuk, “Projeden, bir yıl içerisinde mezun olabilecek lisans öğrencileri, yüksek lisans veya doktora öğrencileri, lisans, yüksek lisans veya doktora mezunu kişiler (Mezuniyet tarihi üzerinden 10 yıl geçmemiş olmak) yararlanabilinecektir” dedi.
Çabuk son olarak, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a, genç girişimcilere yönelik düzenlenen projelere verdiği destekten ötürü teşekkür ederek, “Her başarının ardından yeni başarılara koşan kurul ekibimizi de ayriyeten teşekkür ederim” şeklinde ifade etti. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim