Çorum Büyük Otel’de önceki akşam düzenlenen etkinliğe KYK Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kavukçuer, Bölge Müdürü Özcan Atalay, Pazarlama Lideri Halil Karakulak, KYK Çorum bayii Hüseyinoğulları Ticaret ve Şahin Ticaret yetkilileri ile çok sayıda yapı ustası katıldı.

Kütahya Yapı Kimyasalları’nın Usta Kulübü seminerlerine 2017 yılında da devam ettiklerini söyleyen Kütahya Seramik ailesinin her geçen gün büyüdüğünü açıklayan Kavukçuer, firma olarak hazırlanan tanıtım ve eğitim otobüsü ile bu yıl 220 mekanda 20 bin ustaya ulaşacaklarını açıkladı.

KYK olarak 2005-2017 tarihleri arasında her yıl 60 bin kilometre yaparak bugüne kadar 130 bin yapı ustasına ulaştıklarını vurgulayan Kavukçuer, KYK’nın yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi olan ve sektörel bilinçlenmeyi hedefleyen uygulamacı eğitim seferberliğini her geçen gün daha da ileriye taşımak için çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

2009 yılından bu yana “Usta Buluşmaları” adı altında KYK Tanıtım Tırı Kaşif ve Tanıtım Otobüsü Gezgin ile Türkiye’nin dört bir tarafında en kılcal noktalara kadar eğitim hizmeti götürülerek uygulamacıların bulunduğu noktalarda seminerler düzenlediklerini, yapılan seminerlerde ustalara ürün ve uygulama bilgilerini aktararak mesleki yeterliliklerinin artırıldığını ve böylece sektördeki uygulama kalitesinin yükselmesini sağladıklarını söyleyen Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kavukçuer; “Eğitimlerini her yıl güncelleyen KYK, seminerlerinde genel anlamda KYK Yapı Kimyasalları faaliyetleri, Usta Kulübü faaliyetleri, teknik yapıştırıcılar, su yalıtımı, dış cephe ısı yalıtımı ve sosyal sorumluluk nezdinde iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi vermektedir. KYK, bugüne kadar 130.000’den fazla ustaya seminer etkinliği düzenleyerek birbirinden farklı 250 noktada eğitim veren tek kurum olma başarısını bu yılda gururla taşımaktadır. 2017 yılı içerisinde de 220 nokta da düzenlenecek olan seminer ile 20.000 ustaya ulaşılması hedeflenmektedir.

Ayrıca KYK Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlediği eğitimlerle, ülkenin her yerinden gelen ustaları Eskişehir’de misafir ederek, Su Yalıtımı, Seramik Uygulamaları ve Isı Yalıtımı konularında 5 gün süresince teorik ve uygulamalı eğitim vermektedir. Eğitimleri başarı ile bitiren ustalara uluslararası geçerliliği olan MEB onaylı Seramik Uygulama ve Dış/İç Cephe Kaplama Usta Yeterlik Belgesi kazandırmaktadır. KYK’nın verdiği eğitimler sadece ustalar ile sınırlı değil. Bayi eğitimleri de bir o kadar önem taşımaktadır. Kurduğu Bizim Ekip Kulübü ile usta ve nihai tüketicilerle buluşan bayi çalışanlarına sektördeki gelişmeler ile ilgili eğitimler düzenlemektedir. Her yıl düzenlenen Bayi ve Bizim Ekip toplantıları ile de tüm paydaşlarına ürün portföyündeki güncel gelişmelere yönelik ayrıntılı bilgilendirmeler ve ürünlerinin hangi koşullarda hangi çözümler için sunulduğu yönünde teknik bilgilendirmeler yapmaktadır. İnşaat Mühendisleri, Mimarlar ve Makine Mühendisleri Odaları ile işbirliği yapılarak oda üyelerine eğitimler düzenlenmektedir. Geleceğin sektör profesyonelleri olan mühendislik ve mimarlık bölümlerinde okuyan öğrencileri kendi okullarında ziyaret ederek sektörü tanıtmaya ve yapı kimyasalları konusundaki mesleki yeterliliklerinin geliştirmeye çalışmaktadır” dedi.

Çorum’daki usta seminerinde de sektörel gelişmelerin ve yapısal problemlere yönelik doğru çözüm önerilerine değineceklerini anlatan Kavukçuer, “Sektördeki rekabet çok yoğun. İnsanlar artık teknoloji ve yeniliklerden para kazanıyorlar. Para kazanmak artık küçük küçük karoları döşemekle olmuyor. Hiçbirşey eskisi gibi değil. Masraflarımız uçtu gitti. Çalmayacağız, çırpmayacağız ama peki ne yapacağız? Yenilikleri takip ederek bu işten nemalanacağız” şeklinde sözlerini tamamladı.

Seminerde daha sonra yapı ustalarına Pazarlama Lideri Halil Karakulak tarafından KYK’nın tanıtımı, gelinen nokta, hedefler, yeni malzeme ve teknolojiler, doğru uygulama yöntemleri, seramik döşeme şekilleri, ve firmanın yeni ürünleri hakkında bilgiler verildi. Toplantı ustalar için düzenlenen yemek ve hediye dağıtımı ile sona erdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim