İspanya, Romanya, İtalya ve Kayseri Osman Ulubaş Fen Lisesi'nin ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında yenilenebilir enerji türlerinden güneş enerjisinin ne tür yollarla elde edildiği üzerine duruldu.

Günümüzün en büyük problemlerinden olan fosil yakıtların sık kullanımı nedeniyle ortaya çıkan küresel ısınma gibi problem konusunda gelecek nesillerin bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten Mehmetçik Anadolu Lisesi Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Yeni nesiller küresel ısınmaya etki eden çok basit uygulamalar konusunda bile yeterli bilgiye sahip değillerdir. Örneğin cep telefonlarının şarj edilmesinin ardından şarj cihazının elektrikte bırakılmasının küresel ısınmaya neden olduğu bilmemektedirler. İşte bu gibi insanlığın enerji kaynaklarının etkili kullanılması konusunda projemizin katkı sağlaması hedeflenmektedir.

Bu kapsamda ‘Yenilenebilir Enerji Kaynakları’ konusunda okulumuzda gerçekleştirilen sunuma yoğun katılım olmuştur. Sohbet havasında geçen sunumda öğrencilere güneş, rüzgâr, biyokütle, jeotermal ve hidroelektrik konularında bilgi verilmiştir. Ayrıca dostane geçen sunumda konu dışından da öğrencilerin sorduğu sorularla nükleer enerji konularından da bahsedilmiştir.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim