AK Parti Kurucularından 22. Dönem Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, Ankara Yolu Erzurum Dede mevkiinde bu yıl hizmete açılan Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Akşemseddin Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Erol Kavuncu, Erzenler İnşaat sahibi Şevket Erzen ve İnşaat Mühendisi Hüseyin Çalışkan’ın da hazır bulunduğu ziyarette üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacına cevap veren yeni yurdu gezen Kavuştu, projeyi kısa sürede başarıyla tamamlayan Erzenler İnşaat sahibi Şevket Erzen ve ekibini kutladı.

Ali Yüksel Kavuştu, “Çorum, son yıllarda yaptığımız çalışmalar neticesinde yükseköğrenim alanında barınma problemi yaşanmayan birkaç ilden biri konumuna erişti. Türkiye ortalamasının üzerinde barınma imkânına sahip olan Çorum’da öğrencilerden gelen talepleri karşılama konusunda herhangi bir sıkıntı kalmadı. Tüm bu yatırımların Çorum’a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

17 bin metrekare alan üzerine kurulu yurt kompleksinde 3 adet yatakhane bloğu, sosyal tesis binası ve nizamiye bölümleri yer alıyor. Yurt kompleksinde 198 adet üç yataklı, 225 adet dört yataklı, 3 adet de iki yataklı engelli odası olmak üzere toplamda 426 adet oda bulunuyor.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim