ÇEKVA Sanat Dostları’nın 20 yıldır her ayın ilk Cumartesi günü düzenli olarak yaptıkları toplantıların Ocak ayı oturumu gerçekleştirildi.
ÇEKVA Çorum Şubesi’nde Eğitimci-Yazar Bahri Güven’in yönettiği ve aynı zamanda 2015 yılının ilk Sanat Dostları buluşması olan toplantıya Abdulkadir Ozulu, Ahmet Güngör, Can Yoksul, Fatma Yalçınkaya, Hasan Korkmaz, Haydar Kılıç, Mehmet Karadağ, Mehmet Tatlısu, Murat Köymen, Muzaffer Gündoğar, Necdet Filizli, Rıza Hardal, Rıza Kandemir, Rıza Koçak, Salim Demir, Salim Savcı, Selahaddin Aydemir, Veysel Çağıl ve Zülal Kaya katıldı.
Toplantıda ilk olarak ÇORUM HABER köşe yazarlarından Salim Savcı, katılımcıların yeni yılını kutladı. Ardından Mehmet Karadağ, Rıza Hardal, Rıza Kandemir, Fatma Nilüfer Yalçınkaya, Muzaffer Gündoğar ve Abdulkadir Ozulu farklı konulardaki sunumlarıyla toplantıya renk kattılar.
Ayrıca Selahattin Aydemir, “Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları” isimli ansiklopedinin tanıtımını yaparken, Mehmet Tatlısu ise 2014 yılında vefat eden sanat ve edebiyat dünyasından isimleri kısaca hatırlattı.
Sanat Dostları, 2015 yılının ikinci toplantısını, 7 Şubat Cumartesi günü yine ÇEKVA Çorum Şubesi’nde gerçekleştirecek.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim