Çorum’da 2016 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunmak, tarım ve hayvancılığı geliştirmek, ilçelerde karşılaşılan sorunlara çözüm bulmak ve İl Özel İdaresi ve diğer kamu kurumlarıyla yürütülecek projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunmak üzere Şube Müdürleri ve İlçe Tarım Müdürleri’nin katılımıyla bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda tüm ilçe müdürleri ve şube müdürleri 2016 yılı çalışmaları hakkında birer sunum yaptı. Ayrıca İlçe Müdürlüklerinin sorunları ve çalışmaları esnasında karşılaştıkları sorunları dile getirirken çözümü konusunda istişarelerde bulunuldu. Bu yıl Özel İdareye sunulacak projeler için 13 ilçede sahada yapılan çalışmalar İlçe Müdürleri ile istişare edilerek proje konuları ve alanlarına son şekli verildi.

Toplantı ile ilgili bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Ermiş, tarım ve hayvancılık potansiyelinin ön plana çıkarılması ve verimli bir üretim planına ihtiyaç duyulduğunu dile getirerek Milli tarım projesi ile çerçevesi çizilen yeni üretim modelini en iyi şekilde uygulamaya koyacaklarını açıkladı.

İl Müdürü Ermiş, “Bu konuda her zaman olduğu gibi İlçelerimizle koordineli ve birlikte çalışmalar yürüteceğiz. Bu yıl Özel İdare ve Bakanlık kanallarını daha etkin kullanarak mevcut bitkisel üretim ve hayvancılık projelerinde uygulanabilirliği yüksek, yürütülebilir projelerle yenilikler sunmamız gerekiyor. Demonstrasyon ve deneme çalışmalarını arttırmamız gerekiyor. Bakanlığımızın "Tarıma Değer Katanlar" ödülleri verdiğini hatırlatan Ermiş; Geçen yıl bildiğiniz gibi Şeyhköy'de yürüttüğümüz proje ile Arkadaşımız 3. Lük ödülü almıştı. Sunumlarda anlatılan projelerin birçoğu ülke genelinde örnek olabilecek projeler fakat yeterli yayım çalışmalarını yapamıyoruz. Bayat' ta yapılan Ahlat unu ve Alıç'la ilgili projeler, Laçin' de yapılan "Kızılca Armudu Yetiştiriciliği", Uğurludağ'da bu yıl ürün almaya başlayacağımız "Lavanta Yetiştiriciliği Projesi", Dodurga'da yapılan "Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projeleri" bunlardan bazıları. Yapmış olduğumuz çalışmaların tanıtımını yapmaya özen göstermemiz gerekiyor” dedi.

Yapılan sunumların istişarelerin ve İlçe Müdürlerinin tarım ve hayvancılıkla ilgili taleplerini dile getirmelerinin ardından toplantı sona erdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim