Milletvekili Uslu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Öğretmenlerimiz; insanı en ideal şekilde eğitmek suretiyle, Yeni Türkiye’yi, dahası geleceğin dünyasını inşa etmek gibi son derece kutsal bir vazifeyi icra etmektedirler. Türkiye’nin, dünyanın bugün güçlü ve saygın devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan biri, hiç şüphesiz, fedakâr, cefakâr öğretmenlerimize aittir.

Öğretmene saygı, sevgi, hürmet bizim geleneğimizde, kültürümüzde vardır. Öğretmenlerimizin bilgilerine, bizi öğretmek için gösterdikleri saygının ve değerin bir ifadesi olarak hemen ´hocam´ ya da ´öğretmenim´ deriz.

Yeni Türkiye gelecekteki hedeflerine dünyadaki değişime bigâne kalmayan, kendini yenileyen, genç nesilleri dünün ve bugünün şartlarına göre değil, yarının şartlarına göre geleceğe hazırlayabilecek öğretmenlerle ulaşacaktır.

Bu vesile ile öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Türk eğitimine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize de sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyor, hayatını kaybeden bütün eğitim camiası çalışanlarına ve öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim