ÇORUM HABER’e özel açıklamalar yapan Başkan Külcü, Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yanında konumlandırılan yeni stat inşaatının hızla yükseldiğini belirterek, Çorum Belediyespor’un önümüzdeki sezondan itibaren maçlarını bu statta oynayabileceğini söyledi.
Yeni stadın açılışı için görkemli bir tören düşündüklerini dile getiren Muzaffer Külcü, “Ancak ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı süreç ve terör olaylarından kaynaklanan acı haberler, bu açılış töreninin daha sakin yapılmasını gerektirebilir. Yaklaşık 1 yıl öncesinden bu açılışın şekli ile ilgili bir görüş belirtmek uygun olmayabilir.” ifadelerini kullandı.
Çorum’un uluslararası standartlarda bir stadyuma kavuşacağını vurgulayan Belediye Başkanı Külcü, “Mevcut stadyumumuz hem çok eski hem de sürekli olarak gelişen ve büyüyen şehrimizin ihtiyaçlarına cevap vermiyordu. Projesini hazırlayıp inşaat çalışmalarına 120 kişilik bir ekiple devam ettiğimiz stadyum tamamlandığında şehrimize yakışır bir spor tesisini Çorum’a kazandırmış olacağız. İnanıyorum ki bu stadyum ile birlikte çok sayıda ulusal ve uluslararası müsabakayı da şehrimize getirme imkânımız olacak.” şeklinde konuştu.


Çevreyolu Bulvarı’nın kenarında yapımı sürdürülen yeni stat inşaatı hızla yükseliyor.

Çorum önümüzdeki yıl, uluslararası standartlarda ve böylesine görkemli bir stadyuma kavuşacak.

Çorum Belediyespor, önümüzde futbol sezonundan itibaren maçlarını yeni statta oynayabilecek.

Stat tamamlandığında 15 bin futbolseveri ağırlayabilecek.

(Recep SERBES)

 
Editör: TE Bilisim