Önceki gün Çorum’a gelen ve Eğitim-Sen’de bir basın toplantısı düzenleyen Toprak, KESK olarak tarihsel bir süreçten geçtiklerini belirterek, “15 Temmuz’un hemen ertesi günü yaptığımız açıklamada ‘ne askeri darbe ne sivil darbe’ demiştik. 15 Temmuz’dan sonra sürecin nereye evrileceğini çok iyi görüyorduk. Darbeci yapılanmanın ortaya çıkarılması gerekçesiyle ilan edilen OHAL ile birlikte 130 bin kamu çalışanı ihraç edildi. Bunun 2077’si KESK üyesi. 10 bine yakın KESK üyesi de açığa alınmıştı. Bu açığa alınanlardan 9 bini yeniden görevlerine döndü” dedi.

Kamu çalışanlarını ilgilendiren en önemli sorununun iş güvencesi olduğunu kaydeden Toprak, buna karşı mücadele edeceklerini söyledi.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapmak istediği değişiklik kapsamında Devlet Personel Başkanlığı’nın Bursa’da bir çalıştay düzenlediğini, bu çalıştayda Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan’ın “2023 yılında cihan devleti olmanın yolu milli iradeye sadakatle bağlı memurlardan geçer” dediğini belirten Toprak, “Yeni personel sisteminde iktidara sadakat aranıyor” dedi.

KESK Genel Sekreteri Toprak, “İş güvencemize, işimize, ekmeğimize sahip çıkmak için; ihraç edilen arkadaşlarımızın işe geri döndürülmesi için mücadele etmekten başka bir seçeneğimiz yok” diye konuştu.

BES Genel Sekreteri Ahmet Kesik, KESK Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve SES Şube Başkanı Merter Kocatüfek, Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk, BES Şube Başkanı Ertuğrul Alper, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet, Tarım Orkam Sen İl Temsilcisi Ali Türksal ve KESK üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda bu hafta sonu İstanbul, İzmir ve Samsun’da yapılacak olan bölge miting hakkında da bilgi verildi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim