İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çorum’a atanan aday öğretmenlere il merkezi ve ilçelerde uyum eğitimi seminerleri verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı resmi okul ve kurumlara yeni atanan aday öğretmenlere, öğretmenlik mesleği, öğretmenlik uygulaması ve atandığı çevredeki kurumlar ve kurum yöneticilerinin tanıtılması amacıyla Rehberlik Eğitim Araştırma Merkezi’nde uyum eğitimi semineri verildi. Seminer kapsamında kurum tanıma ziyaretleri, okul ziyaretleri, tarihi ve kültürel gezi etkinlikleri düzenlendi.
2 gün sürecek Uyum Eğitimi Semineri, kurum tanıma programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen aday öğretmenler, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ile tanıştı.
Aday öğretmenlerle tek tek tanışan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, aday öğretmenlere ileriki meslek hayatları ile ilgili tespit ve tavsiyelerde bulundu. Öğretmenlerden kendilerini iyi yetiştirmeleri ve mutlaka yüksek lisans yapmalarını isteyen Büyük, günü geçirmek için değil, etrafına ışık saçan gayretli, fedakâr, meslekleri ile ilgili yönetmelikler, yönergeler ve mevzuatlar hakkında bilgi sahibi olmalarının önemli olduğunu vurgulayarak, aday öğretmenlere görevlerinin hayırlı uğurlu olması temennisi ile başarılar diledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim