Yeni nesil postlu yazar kasa kullanım mecburiyetinin kaldırıldığına ilişkin Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yapılan açıklamanın yüzbinlerce esnaf ve sanatkarı sevindirdiğini söyleyen Bendevi Palandöken, “Karar ile eldeki yazar kasalar atıl kalmayarak ekonomiye yeniden kazandırılmış olacak. Karar ile esnafımız rahatladı. Pos cihazlı yeni nesil yazar kasa kullanım zorunluluğunun kaldırılması ile esnafımızın üzerinden büyük bir yük kalktı ve bu kararı sevinçle karşılıyoruz” dedi.

Yeni nesil yazarkasaların, tüm işlemleri online olarak Gelir İdaresi Başkanlığına gönderebilmesi için her ay bir kullanım bedeli olduğunu ifade eden TESK Başkanı Bendevi Palandöken, “Eski tip yazarkasalarda böyle bir sorun yoktu. Yeni nesil yazarkasaların kendi bedelinin dışında bir de kullanım maliyeti var. Alınan bu kararla yüzbinlerce esnaf bu bedeli ödemekten kurtulacak” diye konuştu.

Daha önce yeni nesil yazar kasa almak zorunda kalanların bulunduğunun da altını çizen Palandöken, “Bu karardan önce yeni nesil yazarkasa alan esnafımız, her ay kullanım bedeli ödemek zorunda kalıyor. Esnafın kullandığı cihazların veri aktarımı durdurulursa esnaf da bu bedeli ödemekten kurtulur. Madem yeni nesil yazar kasa kullanımı ihtiyari oluyor, daha önce yeni nesil cihaz alan esnafımız için de bu işlemler aynı şekilde ihtiyari olmalı” sözlerine yer verdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim