Buna göre yıllık cirosu; 10 milyon TL’ye kadar olanlar 1 Ocak 2016; 10 milyon ile 5 milyon TL arasında olanlar 1 Temmuz 2016; 5 milyon ile 1 milyon TL arasında olanlar 1 Ekim 2016 ve 1 milyon TL’nin altında olanlar 1 Ocak 2017 tarihine kadar mevcut yazar kasalarını yeni nesil ödeme kaydedici cihazlarla değiştirecek. Değiştirmeyenleri başta para cezası olmak üzere ciddi yaptırımlar bekliyor. Süpermarketlerde, mağazalarda kullanılan bilgisayar bağlantılı sistemler (PC POS) için 1 Nisan 2016, Akaryakıt istasyonları içinse 1 Ocak 2017 tarihine kadar süre tanındı.
Çorum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yıldırım, yeni nesil ÖKC alacak mükelleflerin Vergi Dairesi’ne dilekçe ile müracaat ederek yeni nesil ÖKC (yazar kasa) almak için izin yazısı alacaklarını söyledi.
SMMMO Başkanı Yıldırım, “Aldıkları bu yazı ile yeni nesil ÖKC satan firmadan cihaz alınacak, yetkili servise müracaat ederek cihaz çalışır duruma getirilecek ve örnek fişi Vergi Dairesi’ne verecektir. Yeni yıla az bir sürenin kaldığı bu günlerde mevcut yazarkasalarını ‘Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz’ ile değiştirmek zorunda olan mükelleflerin cezalı duruma düşmemeleri için belirlenen tarihten önce eski yazar kasalarını yetkili servislerinde hurdaya ayırtmak suretiyle bağlı bulunduğu Vergi Dairesi’ne yeni nesil ödeme kaydedici cihaz almak için dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim