AA’nın 100. yıl vizyonu çerçevesinde kurulan AA Haber Akademisi’nde, gazeteci yetiştirmek amacıyla düzenlenen “Yeni Nesil Habercilik Eğitimi” için başvurular tamamlandı. Sadece A.A.’ya değil, bütün medya kuruluşlarına hizmet verecek ve insan kaynakları koçluğu yapacak bir mekanizma kurmayı amaçlayan AA Haber Akademisi, usta-çırak öğretisi kapsamında haber ve röportaj yazma, özel haber refleksini geliştirme, fotoğraf ve görüntü çekme eğitimlerini sürdürüyor.
Bu doğrultuda 28 Eylül başlayacak eğitime 700'ün üzerinde başvuru yapıldı. Başvurular arasında 7-9 Eylül’de mülakat yapılacak ve 18 Eylül’e kadar eğitime katılacak 50 kişi duyurulacak. Eğitimlerde, katılımcılar birinci ay teorik, ikinci ay uygulamalı derslere tabi tutulacak.
Katılımcılara, “Haber Yazma Teknikleri, Uygulamalı Röportaj Teknikleri, Özel Haber, Fotoğraf Çekim Teknikleri, Haber Kameramanlığı, Yeni Medya Uygulamaları, Gazetecilikte Gündem ve Kaynak, Multimedya, İnfografik Haberciliği, Haberde Hukuk Kriterleri” gibi yaklaşık 20 ders, Anadolu Ajansı'nın deneyimli kadrosu tarafından verilecek. Eğitimi tamamlayanlara sertifika verilecek.
(A.A.) 
Editör: TE Bilisim