Çorum İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel, İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı, Çorum Tabip Odası Başkanı Mustafa Azak ve çok sayıda doktor ve sağlık çalışanının katıldığı eylem Atatürk Anıtı’nda toplanılmasıyla başladı.
Buradan Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen topluluk, öldürülen doktor Kamil Furtun için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.
Çorum Tabip Odası Başkanı Mustafa Azak yaptığı açıklamada Samsun’da yaşanan doktor cinayetini şiddetle kınadıklarını belirterek, olaydan büyük bir üzüntü duyduklarını söyledi.
Mustafa Azak daha önce yaşanan Dr. Ersin Arslan cinayetinden sonra çıkarılması için söz verilen “Sağlıkta Şiddetin Önlenmesi Yasası” hâlâ hayata geçirilmediğini hatırlatarak, “Bizler yeni oluşacak Meclis’ten bütün partilerin desteği ile ‘Sağlıkta Şiddetin Önlenmesi Yasası’nın acilen çıkarılmasını ve şiddeti önleyecek diğer uygulamalarla birlikte faaliyete geçmesini istiyoruz.” dedi.
Oda Başkanı Mustafa Azak açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:
“Sağlık sistemindeki aksaklıkların sorumlusu olarak çalışanların gösterilmesi ve Alo 184 SABİM şikâyet hattının amacının dışında ve yalan ihbarlarla anlamsız bir şekilde soruşturmalar açılması güvenli bir çalışma hayatı imkânını ortadan kaldırmıştır. Bu konuda şikâyetlerin incelendikten sonra gerçeklik payı var ve gerekli ise işleme konulmasını istiyoruz. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın sağlık çalışanlarının istek ve şikâyetlerini değerlendirip çözüm üretecek birimlerini aktif hale getirmesini bekliyoruz.
Sağlık çalışanlarının canı devletimize emanettir. Sağlık çalışanlarının kendilerini güvende hissetmeleri ve şiddete uğrama kaygıları olmadan çalışmaları için gerekli önlemlerin alınmasını bir kez daha devletimizden istiyoruz.
Burada halkımıza da sesleniyorum. Dr. Kamil Furtun bunca yıldır sunduğu sağlık hizmetinin ve kurtardığı hayatların bedelini canı ile ödemiştir. Bu acı sadece bizim değil tüm milletimizin acısıdır. Gece gündüz demeden kendi yaşamını hiçe sayarak halkına hizmet veren bu vatanın kıymetli evlatları tüm hekimlerimizin değeri bilinmeli onlara sahip çıkılmalı ve şiddet olaylarına gerekli tepki gösterilmelidir.
Çorum Tabip Odası olarak bu menfur saldırıyı bir kez daha lanetliyor bu acı olayların bir daha yaşanmamasını ümit ediyoruz. Başta Dr.Kamil FURTUN’ un kederli ailesi olmak üzere tüm camiamıza başsağlığı diliyoruz.”


(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim