Milletvekili Ceylan, dün gerçekleştirdiği ziyarette Huzurevi sakinlerinin elini öperek isteklerini sordu. Kadınlara karanfil hediye eden Milletvekili Ceylan, yaşlıların, toplumun temel taşı olduklarına vurgu yaparak, onların el üstünde tutulması gerektiğini söyledi.

Çorum’daki huzurevlerinde 132 yaşlının misafir edildiğini, 42 yaşlının ise huzurevlerinde kalmak için sıra beklediğini bildiren Ceylan, Merkez Gülabibey Mahallesi ile Osmancık’ta yapımı devam eden 100’er yataklı iki yeni huzurevinin 2019’da hizmete açılacağını müjdeledi.

Gülabibey Mahallesi, Bağcılar mevkiinde 10 bin m2’lik bir araziye inşası süren yeni huzurevinin 5 yıldız konforunda olacağını kaydeden Ceylan; bahçesi, sosyal donatı alanları, revir ve kabul odaları ile tesisin yaklaşık 12,5 milyona mâl olacağını bildirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kanalıyla Çorum’da 2018 yılında yapılan hizmetler hakkında da bilgi veren Milletvekili Ceylan, 221 engelli yurttaşa 8 milyon sosyal yardım sağlandığını, 79 çocuk için 63 aileye 1,2 milyon ödenek ayrıldığını söyledi.

Aileleri parçalanmış olan 1077 çocuğa 10 milyonun üzerinde harcama yapıldığını dile getiren Ceylan, evde bakım yardımı kapsamında ise 4225 yaşlı, hasta ve engelli için yaklaşık 55 milyon ödendiğini açıkladı.

Ak Parti iktidarının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı eliyle “Sosyal Devlet” tanımının en güzel örneklerini sergilediğini vurgulayan Ceylan, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçiş sonrasında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na dönüştürülen bu kurumun hizmetlerini, üstüne koyarak sürdüreceğini ifade etti.

“DİŞ HASTANESİNİN YERİ İÇİN İKİ ALTERNATİF DAHA VAR”

Çorum’a yapımı plânlanan yeni Diş Hastanesi konusuna da değinen Milletvekili Ceylan, “Biz mevcut Diş Hastanesi’nin yerine daha modern ve daha büyük bir hastane yapmayı düşünüyoruz. Benim şahsî fikrim, bu hastanenin mevcut bulunduğu yere yapılmasının en uygun olacağı yönünde. Ancak yeşil alan konusunda bölge sakinlerinin aşırı bir tepkisi olması hâlinde başka bir yeri de değerlendirebiliriz. Bunun için 2 farklı yer alternatifimiz var. Zaten Diş Hastanesi’nin ödeneği hazır durumda. Mahalle sakinlerinin genel kanaatini muhtarlarımızın bize iletmelerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yeni Diş Hastanesi’nin 70 ünitlik bir kapasiteye sahip olacağını hatırlatan Ceylan, “Ameliyathanesi ve yataklı servisiyle bu hastane, şu an ilimizde olmayan ortodonti ve çene cerrahisi gibi işlemlere de imkân tanıyacak.” dedi.

Milletvekili Ceylan ziyaretin sonunda, Bölge Şampiyonu olarak Türkiye Finalleri’ne katılma hakkı kazanan Atıl Uzelgün Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Bocce Takımı’yla maç yaptı. Takım oyuncularına çeşitli hediyeler veren Ceylan, onlarla ayrıca hâtıra fotoğrafı çektirdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim