Ondokuz yıldır Türkiye’de üretilen Civic Sedan’ın 10’uncu neslinin satışına başlandı. Honda Plaza Meroto ‘nun gerçekleştirdiği tanıtım günlerinde Yeni Civic Sedan Çorumlularla buluşturuldu.
Temeli 1996 yılında atılan ve ilk modelini 1997 yılında üretmeye başlayan Honda Türkiye Fabrikası bantlardan inen yeni Honda Civic Sedan Premium, Elegance ve Executive adlı üç farklı donanım seviyesiyle satışa sunuldu. Civic Sedan’da ilk etapta 125 HP üreten 1.6 litrelik benzinli motor görev yaparken LPG’li seçenekle de satın alınabilecek. Yeni Civic Sedanda manuel şanzımanın dışında tamamen yenilenen CVT teknolojili otomatik şanzıman da tercih edilebiliyor.
Yeni Civic Sedan silueti ile sportif karakterini gözler önüne seriyor. Önceki nesil ile kıyaslandığında daha geniş, daha uzun ve daha alçak olan yeni Civic Sedan kısa ön ve arka aks uzantılarıyla sportif bir duruş sergilerken gergin hatlar yüksek aerodinamik verimliliği destekliyor. Sert hatlara sahip agresif yüz ifadesi, şişkin ve belirgin çamurluk kuşakları ve köşeli tasarıma sahip hava girişleri yeni Civic Sedan’ın sportif karakterine vurgu yapıyor.

Yeni Honda Civic Sedan hakkında bilgi veren Honda Plaza Meroto Satış Müdürü Fatma Kınacı, Yeni Honda Civic Sedan’ın geliştirilirken atak ve dinamik bir karakter hedeflendiğini ifade etti. Modern ve yenilikçi mühendislik çözümlerini bünyesinde barındıran yeni Civic Sedan’ın hafif yapı, rijit gövde, düşük ağırlık merkezi ve son derece gelişmiş bir süspansiyon sistemi ile oldukça keyifli ve eğlenceli bir sürüş deneyimi sunduğunu belirten Kınacı, yeni daha geniş ve daha uzun platformun sınıf lideri iç mekan genişliğini de beraberinde getirdiğini vurguladı. Tamamen yeni iç mekanın yalın, son derece düzenli bir mimari, yeni teknolojiler ve üst seviye kaliteli malzemelerle dikkat çektiğini anlatan Fatma Kınacı, Alçak oturma pozisyonunun sürücüye daha sportif bir his sağlarken, aynı zamanda otomobille daha iyi bir bağ kurmaya yardımcı olduğunu, Yeni Civic Sedan’ın ayrıca çok yönlü, pratik ve kullanışlı bir iç mekan ve bagaj alanıyla kompakt sınıfa yeni standart getirdiğini söyledi.  Kınacı, bilgi ve eğlence sisteminin Honda Connect’in ikinci nesli Apple CarPlay ve Android Auto desteğiyle yolculukları da keyfe dönüştürdüğünü vurguladı.

Yeni Honda Civic Sedan’ın özellikleri şöyle:
1,6 litre i-VTEC motor, yeni Civic Sedan’da 6 vitesli düz ve geliştirilmiş yeni CVT şanzıman seçenekleriyle birlikte sunuluyor. Üstten tek egzantrikli (SOHC) 1,6 litre sıralı 4 silindir tasarımlı, 16 supaplı i-VTEC motor aynı zamanda değişken emme manifolduna sahip. Civic Sedan’ın motoru 6500 devirde 125 beygir gücü üretiyor ve 4300 devirde 152 Nm. tork sağlıyor. Aynı motor üzerinde, özellikle Türkiye pazarı için özel geliştirilen LPG sistemine sahip Civic Eco, otogaz dönüşümü için özel olarak geliştirilen 1.6lt’lik motoru ile, benzinli bir otomobilin sunduğu performans ve uzun ömürlülüğü, yakıt ekonomisi ve düşük emisyon değerleriyle birleştiriyor.

(Erkan BAYATLI)
 
Editör: TE Bilisim