Çorum’u, bölgenin ve Türkiye’nin en önemli hayvan ticaret noktalarından biri haline getirecek olan modern hayvan pazarı projesinde sona gelindiğini söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, hayvan pazarı inşaatı ile ilgili yetkililerden bilgiler aldı. Külcü, bir aksilik olmazsa hayvan pazarında çalışmaların yılsonuna kadar biteceğini vurguladı.

Göreve geldikleri 2009 yılından beri Çorum’da köklü bir değişim, yenilenme yaşandığını belirten Başkan Külcü, “Çorum Belediyemizin şehrin muhtelif noktalarında yürütmekte olduğu kentsel yenilenme çalışmasının bir güzel örneğini de üzerinde bulunduğumuz şantiye alanında görüyoruz. Burası mevcut hayvan pazarının yenilenmesi ve şehrin dışına taşınması için yapılan yeni hayvan pazarımız. 2017 yılının başında ihalesini yaptığımız yeni hayvan pazarında son aşamaya geldik. Aralık ayı sonuna doğru da tamamlanması planlıyoruz” dedi.

Hayvan pazarının Çorum için önemine de vurgu yapan Külcü, “Birincisi Belediyemiz açısından, kentsel dönüşüm, yenilenme anlamında şehrin dışına taşınacak olması, ikincisi ise Çorum’da hayvancılığın gelişmesi ve yeni üretim alanlarının oluşması bakımından önem arz ediyor. Bölgesel olarak baktığımızda Çorum, Ankara’nın doğusunda önemli hayvan pazarlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Yapımının tamamlanmasıyla birlikte inşallah burada 3 bin büyükbaş hayvan, 3 bin de küçükbaş hayvan aynı anda satışa sunulabilecek. Yeni hayvan pazarımız, bölgesel olmaktan ziyade Çorum’u, Ankara’nın doğusundaki 3 önemli noktadan biri haline getirecek. Kars, Şarkışla ve Çorum olmak üzere 3 önemli hayvan satış noktası ortaya çıkmış olacak” diye konuştu.

YANINA MEZBAHA

2014 seçimleri öncesi verdikleri sözleri yerine getirdiklerini kaydeden Başkan Külcü, yeni hayvan pazarı ve mezbahanın da bu projeler arasında yer aldığını belirtti. Mezbahanın da yeni hayvan pazarı yanında yapılmaya başlandığını, mezbahanın da 6 ay kadar bir süre sonunda teslim alınacağını kaydeden Başkan Külcü, “Mezbahanın hayvan pazarı yanında olması ve modern imkanları da hayvan tüccarlarını buraya çekecektir” şeklinde konuştu.

ASFALT DÖKTÜ

Yol çalışmalarını inceleme esnasında finişerin operatör koltuğuna oturan Külcü, yeni hayvan pazarının asfalt serimini de gerçekleştirdi. Asfalt ekibinin cumartesi, pazar demeden çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Başkan Külcü, “Cumartesi olmasına rağmen asfalt serim ekibimiz çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yüklenici firma da mezbaha alanının hafriyat çalışmalarını yürütüyor” dedi.

Başkan Külcü, incelemeleri esnasında işçilerle sohbet edip çay içti.

Hayvan pazarı ve mezbahanın maliyetlerinin 35 milyon TL olduğunu açıklayan Başkan Külcü, yapılan hizmetlerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Merkeze bağlı Köprüalan Köyü mevkiinde bulunan 115 dönüm alan üzerine kurulan yeni Hayvan Pazarı, 3 bin büyükbaş ve 3 bin küçükbaş kapasiteli olacak. Hayvan Pazarı’nda 100 küçükbaş, 140 büyükbaş hayvan indirme rampası, kapalı ve açık padoklar, giriş çıkış kontrol binaları, sosyal tesisler gibi birimler ile 260 araçlık da otopark yeri yer alıyor. Hayvan Pazarı içinde ayrıca bir de modern mezbaha yapılıyor.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim