Yeni Hastane’de son günlerde yaşanan gelişmelere değinen Bekir Özsaçmacı, “Ranta dayalı olarak yapılıp işletilmeye başlanan yeni Hastane’nin yönetim şekli ve idare edenlerin kişisel alışverişleri, partimiz tarafından uzun süredir gözlemlenmektedir. Hastanenin hasta garantili olarak yapılmış olması hastalara ticarî gözle bakılması ve çalışan işçilerin işletme sermayesi marabalar gibi değerlendirilmesi ne yazık ki çok acı bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır.” diye konuştu.

Bekir Özsaçmacı, Sağlık-Sen Çorum Şubesi’nde yaklaşan seçim nedeniyle yaşanan ve Devlet Hastanesi’nde personelin yerlerinin değiştirilmesinden Sendika Başkanı’nın istifasına kadar yaşanan süreç hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti İl Başkanı Özsaçmacı konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“İlimizde ranta dayalı olarak yapılıp işletilmeye başlanan Çorum Eğitim Araştırma Hastanesi yönetim şekli ve idare edenlerin kişisel alışverişleri partimiz tarafından uzun süredir takip edilmekte ve gözlemlenmektedir. Hastanenin yapılırken hasta garantili olarak yapılmış olması hastaların ticari gözle bakılması, çalışan işçilerin işletme sermayesi marabalar gibi değerlendirilmesi ne yazık ki çok acı bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır.

Son günlerde hastane içerisinde personelin siyasi çıkarlar ve sendikal ikballer ile oradan oraya sürekli yer değiştirmesi, yöneticilerin görevlerinden alınıp siyasi aktiviteler içerisinde olduğu net bir biçimde ortaya çıkmıştır. Sendikacıların mensubu olduğu sivil toplum örgütünün haklarını savunması gerekirken siyasilerin ikbal ve çıkarlarına göre bugüne kadar çalışmaları geldikleri nokta itibari ile menfaat çatışmasına girdikleri de bugün yaşanan düşük profilli çekişmelerinden belli olmaktadır.

Aynı zamanda bir üniversite hastanesi de olan Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Üniversite yöneticilerinin, sakalarını sıvazlamaktan duruma vakıf olamadıkları da görünen bir gerçektir.

Hastanede meydana gelen olaylar ahlâk sınırlarını dahi alt üst edecek noktalara geldiği, siyasilerin günü birlik konaklama mekânları olduğu, çalışanların maraba gibi muamele gördüğü, tencere dükkânına tezgâhtar yerleştirir gibi sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarının değiştirilmesi yaşanan durumlardan bazıları olarak karşımıza çıkmaktadır.

Herkesin her kurumun kendi görevlerini yapmalarını bekliyoruz aslı vazifelerini yapmayıp siyasi aktivitelerde bulunan sendika temsilcileri ve kamu çalışanlarını buradan uyarıyorum bu milletin tertemiz vergileri ile aldığınız maaşınızın hakkını vermenizi bekliyoruz. Bu olumsuzlukların devamında ısrar ederseniz gideceğiniz yere kadar kovalayacağımızı biliniz.

Tüm bu yaşanan olumsuzlukların bizatihi gözlemcisi olup kamuoyu adına orada bulunan bir gazetecinin AKP Çorum milletvekilinin korumaları tarafından darp edilip tartaklanması hastanede gelişen bütün olayların nerden ve nasıl oluştuğunu göstermektedir. Saldırıya uğrayan gazeteci arkadaşımıza geçmiş olsun diyor saldırıyı şiddetle kınıyorum. Basın çalışanlarının da korkusuzca meslektaşlarına sahip çıktıklarını görebilmek mücadele azmimizi artıracaktır.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim