800 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Çorum’a kazandırılmasında büyük emekleri bulunan dönemin Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas, yapımı tamamlanan hastaneye giderek incelemelerde bulundu.

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ ve AK Partici Kurucularından 22. Dönem Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu ile birlikte yapımı tamamlanan hastaneyi gezen Agâh Kafkas, 151 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan hastanenin, mevcut hastaneden üç katı büyük olduğunu ifade etti. Kafkas, cumhuriyet tarihinde Çorum’a tek kalemde yapılan en büyük sağlık yatırımını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kafkas’ın incelemelerine, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı, Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir ve Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ahmet Barış da katıldı.

5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA

Hastanenin 5 yıldızlı otel konforunda hizmet vereceğini dile getiren AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ ise, “Hastanemizde aynı anda 30 ameliyat yapılabilecek, son teknoloji cihazlarla akıllı hastane konseptinde hizmet verecek” dedi.

ÇALIŞANLAR İÇİN KREŞ TE VAR

Mehmet Karadağ, ayrıca, hastanede bin 294 araçlık otopark, 176 poliklinik, 22'si süit olmak üzere 430 hasta odası, hastane bünyesinde çalışan personel için kreş bulunduğunu dile getirdi. Karadağ, alınacak tıbbi cihazlarla birlikte hastaneye 500 milyon liralık yatırım yapılacağının altını çizdi.

EROL OLÇOK’UN ADI VERİLDİ

Bu arada, Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’da düzenlediği darbe girişimi sırasında oğluyla birlikte şehit olan ünlü reklamcı Çorumlu hemşerimiz Erol Olçok’un adının verildiği hastane 215 milyon liraya mal oldu. Fiziki ve teknolojik alt yapısı ile dünya standartlarının üzerinde olan hastane şehir hastaneleri konseptinde inşa edildi.

KARADAĞ DİREKSİYONA GEÇTİ

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, yaşlı, engelli ve yürümekte zorlanan hastalara akülü taşıma araçlarıyla hizmet verilecek.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, akülü araçlardan birinin direksiyonuna geçerek Agâh Kafkas, Ali Yüksel Kavuştu ve Mahmut Köksal’a hastaneyi gezdirdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim