Hak-İş’e bağlı Hizmet İş Sendikası İl Temsilcisi Mustafa Köroğlu, milletin birlik ve bütünlüğüne, devletin bekasına, demokrasi ve cumhuriyetin varlığına kasteden hainlerin 15 Temmuz 2016 gecesi düzenlediği darbe girişimini lanetlediklerini ifade etti.
Kendilerine emanet edilen silahları düşman yerine kendi halkına doğrultan vahşice katletmeye çalışan hainlerin milletin kararlı duruşu ve meydanlara hakim olmasıyla emeline ulaşamadığını anlatan Mustafa Köroğlu, Hak-İş ve Hizmet-İş’in daha önce olduğu gibi tüm darbe ve darbe girişimlerine karşı çıktığını direndiğini ve lanetlediğini anlattı. Köroğlu, darbe girişimine katılan tüm suçluların bir an önce yargı önüne çıkarılması ve hak ettikleri şekilde cezalandırılmasını istediklerini vurguladı.
Milletin iradesi üzerinde hiçbir irade ve güç olmadığını anlatan Köroğlu, alınan dersle yeni bir bilinç ve birliktelikle ülkenin ve milletin daha ileri atılımlar yapacağına inandığını bu darbe girişiminin artık eskisinden daha çok birliğe, bütünlüğe, huzura, barışa ve dayanışmaya muhtaç olunduğunu gösterdiğini anlattı. Olağanüstü şartların devam ettiğini ve cuntacıların yeni girişimlerine karşı milletçe teyakkuz halinde olunması gerektiğini belirten Köroğlu, meydanların terkedilmemesi çağrısında bulundu.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim