Önceki gün saat 14.00 sıralarında sobadan sıçrayan kıvılcımların evdeki eşyaları tutuşturması sonucu bir anda büyümesi üzerine bina alevler içinde kaldı. Köy sakinlerinin durumu itfaiyeye bildirmesi üzerine kısa sürede yetişen ekipler, yangını komşu evlere sıçramadan kontrol altına alarak söndürdü.
Bir çiftlikte işçi olarak çalıştığı öğrenilen ev sahibi Çağlar Biçer’in yaklaşık 3 ay önce evlendiği ve yeni eşyalarının yangında tamamen küle döndüğü öğrenildi. Çamaşır makinesinden buzdolabına, ocaktan fırına bütün beyaz eşyalarının alevler içinde kalarak kullanılamaz hale geldiğini söyleyen ev sahibi Çağlar Biçer, “Kış mevsiminin tam ortasında başımıza böyle bir felaketin gelmesi bizi adeta çaresiz bıraktı. Henüz 3 ay önce düğünüm olmuştu. Eşyalarımızın hepsi yandı, kullanılamaz durumda. Annem ve eşim iyi ki o an içeride değillerdi. Halıdan perdeye, koltuktan kanepeye, evimde ne var ne yok hepsi yandı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı başta olmak üzere Çorum Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ve AFAD kurumlarından içinde bulunduğum bu üzücü manzara karşısında destek ve yardım bekliyorum” dedi.


KIŞ ORTASINDA ÇARESİZ KALAN AİLE AKRABALARININ EVİNE SIĞINDI
Yangın sonrası küle dönen evlerinin adeta bir harabe görünümü aldığını belirten ev sahibi Çağlar Biçer, “Üzerimizdeki kıyafetlerden mutfak gereçlerimize kadar sahip olduğumuz hemen her şey yangında mahvoldu. Havaların soğuması ile birlikte kelimenin tam anlamı ile kışın ortasında çaresiz kaldık. Şu an şehir dışında yaşayan amcamın köydeki evinde kalıyoruz. Bu durumdan kurtulmamız için yetkililerden desteklerini esirgememesini istirham ediyorum” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim