Tebliğe göre kasapların köfteden dökme tavuğa kadar benzer ürünlerin ambalajsız satışını yasakladığını ifade eden Recep Gür, oysa bir çok tüketicinin ambalajlı bir tavuğu alacak durumda olmadığını, kasabın parçalayıp satmasıyla vatandaşa hem istediği kadar hem de daha ucuza satma imkanı getirdiğini söyledi.
Naylon ambalajın sağlık sorunlarına da yol açtığını belirten Gür, “Vatandaş çoğu kez kasap sucuk ve kasap köfteyi lezzeti ve kalitesi sebebiyle talep ediyor. Bazen de cebindeki paraya göre parça tavuk talep ediyor. Bu seçeneklere mani olmanın bir anlamı yok. Zaten bir çok sıkıntı uygulama safhasında ortaya çıkacak ve bu yanlış karardan dönülecek” dedi.
Bu arada böyle bir tebliğin ve yasağın, ambalajlama işi yapan beyaz et sanayicileri tarafından sevinçle karşılanmasını da anlamlı bulduklarını dile getiren Oda Başkanı Recep Gür, “Tebliğde ambalajsız tavuk satışı yasaklanıyor. Oysa naylon ambalajların özellikle et ve et ürünlerine yönelik kanserojen etkisini tıp dünyası açıkça ifade etmektedir. Tüm bu sebeplerle tebliğin bu geçiş süresinde yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim