Zemin ve bodrum kat dahil 7 kat planlanan,22 bin 50 m2 alana sahip binada 363 oda ile birlikte 450 bölüm bulunuyor. Eski hizmet binasının 3 katı büyüklükte olan binada 250 kişilik konferans salonu 100 kişilik yemekhane, fuaye salonu, arşiv ve kondisyon merkezi de yer alıyor.
Engellilere yönelik asansör ve yangın sistemi, 20 araçlık kapalı, 90 araçlık açık otoparkı bulunan yeni hizmet binasının dışı granit mermerden yapıldı.
Olay yeri inceleme bölümü için yeni ve modern bir laboratuvarın da bulunacağı binada taşınmanın ardından olay yeri bölümünün elde ettiği verilerin incelenmesi için il dışına örneklerin gönderilmesine gerek kalmayacak.
Binanın firma tarafından tamamlanmasının ardından mühendislerden oluşan bir heyet binada incelemede bulundu. Bulunan küçük aksaklıkların da giderilmesinin ardından firmaya 1 aylık süre verilirken bu sürenin sonunda taşınma işlemleri de başlayacak. Bilgi işlem, mobese, santral gibi bölümlerin taşınmasının özel bir çalışma gerçekleşmesi nedeniyle bu taşınma başka kurumlarla koordineli olarak gerçekleştirilecek.
(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim