CHP İl Örgütü’nden diğer bazı yöneticilerin de eşlik ettiği ziyarette Hasan Suvacı, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin o toplumun aldığı eğitimle doğru orantılı olduğunu vurguladı.
Öğretmenlerin çok kutsal bir görev yaptıklarına dikkat çeken CHP İl Başkanı Suvacı tüm eğitimcilerin, Atatürk’ün; “Muallimler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” sözünü rehber edinerek, “nesil yetiştirme” bilinciyle hareket etmelerini istedi. Suvacı, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nın tüm öğrencilere ve eğitim camiasına hayırlı-uğurlu olmasını diledi.
Eğitim-İş Şube Başkanı İlhan Yaşar ise yeni eğitim-öğretim yılının sorunlarla başladığını belirterek, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından yaklaşık 39 bin 500 öğretmenin açığa alındığını ve okullar açılmasına rağmen bu öğretmen açığının giderilemediğini söyledi.
Öğretmenlerin norm kadro sorunlarının ve eş durumu atama mağduriyetlerinin yanı sıra diğer bazı sosyal ve ekonomik sıkıntılarının devam ettiğine vurgu yapan İlhan Yaşar, “AKP iktidarı maalesef eğitim sistemini sermaye sınıfının çıkarları doğrultusunda şekillendirmektedir. Özel okullara kendi okullarından daha fazla ödenek aktararak eğitimi hızla özelleştirmekte, kamusal eğitimi yok etmektedir. Yıllar sonra sözleşmeli öğretmen alımıyla güvencesiz ve sendikasız çalışma getirilmek istenmekte, bu da bizi tedirgin etmektedir. Eğitim sisteminde yıllardır yaşanan sorunların aşılması; eğitimin eşit, parasız ve kamusal niteliğinin artırılması ile mümkün olabilir.” şeklinde konuştu.
Eğitim-İş Şube Başkanı İlhan Yaşar, nazik ziyaretlerinden ötürü CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ve beraberindekilere teşekkür etti.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim