Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yerine 60 ünitlik büyük bir Diş Hastanesi kurmayı kararlaştırırken, ağaç kesmemeyi prensip edindiklerini, şu anda 112 Acil’in bulunduğu yere bina yapmayı öngördüklerini anlatan Karadağ, Maliye lojmanları ile arkasındaki alana ise Aile Sağlığı Merkezi yapacaklarını hatırlattı.

İl Başkanı Karadağ, “Diş Hastanesi’ni başka bir yere yapmak, bizim için daha kolay. Yöre insanlarını düşünerek, yeşil dokuya zarar vermeden aynı yerde hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Aile Sağlığı Merkezi ile birlikte, bu bölgede sağlık hizmetini devam ettirmiş olacağız. Üstelik, 10 ağacı taşımak zorunda kalırsak yeni 100 ağaç dikeriz. ” diye konuştu.

Eski Devlet Hastanesi’nin yerine “göğüs hastalıkları” ağırlıklı 2. Basamak Devlet Hastanesi yapılacağını, Pazartesi Pazarı’na da bir Aile Sağlığı Merkezi öngörüldüğünü ifade eden Mehmet Karadağ, “Sağlık hizmetlerini bir kampüste toplamak yerine, şehrin değişik yerlerine yayarak hizmeti halkın ayağına götürmeyi daha doğru buluyoruz” değerlendirmesini yaptı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim