Samsun Kosifler Otomotiv tarafından Çorum Oto Galericiler Sitesi’nde düzenlenen tanıtıma TSO Meclis Başkanı Erol Karadaş, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, TSO Meclis üyeleri, Çorum Oto Galericiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fahri Yandık ile çok sayıda oto galerici esnafı katıldı.

Kosifler Otomotiv Karadeniz Bölge Satış Danışmanı Yasin Solak tasarımı ve iç dizaynı ile yenilenen bir form ve G30 kodu ile tanıtılan yeni 5 serisinin, eski nesillere nazaran çıtayı bir adım üste çıkarabilecek bir model olarak otomobil tutkunlarının karşısına çıktığını, BMW'nin 7 serisinde yer verdiği bazı özelliklere de 5 serisinde yer verdiğini dile getirdi.

Yenilenen ön tasarımı ve arka taraftaki yenilenen sadeliği ile yeni 5 serisinin çok daha yakışıklı bir görünüme sahip olduğunu anlatan Solak, yeni nesil 1.6 motor 170 beygir gücündeki 5 serisinin 250 tork ürettiğini, hayalet gösterge erkan ve rüzgar aerodinamik kasası sayesinde fark yarattığını ve aracın 285 bin TL ile 350 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulduğunu vurguladı.

BMW’nin diğer modelleriyle ilgili bilgi de verilen tanıtıma katılanlar yeni 5 serisi araç ile test sürüşü yapma imkanına da sahip oldu. TSO Meclis Başkanı Karadaş da test sürüşü yapan otomobil severlerden biri oldu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim