Çorumlu olan 1945 doğumlu annesi henüz 5 yaşındayken, 1950 yılında dedesinin Çorum’dan Ankara’ya taşındığını anlatan Ali Babacan, Çorum’da halen anne tarafından pek çok akrabalarının bulunduğunu ve Çorum’a hemşehrilik duygularıyla sempati beslediğini söyledi.

Atatürk ilkelerine ve cumhuriyet değerlerine bağlılığını ifade eden ve 50 yıldır aynı yerde durduğunu belirten Mehmet Yolyapar da, ekonomik bakımdan liberal düşündüğünü, Türkiye’nin kurtuluşunu AB ipine sarılmakta gördüğünü her yerde söylediğini vurguladı.

Bunun üzerine Babacan, “Doğru. Büyük fırsatlar kaçtı, maalesef son yıllarda kötü gidiyor. Her alanda kötü gidiyor. Baktık ki biz içerde artık etkili olamıyoruz, önce biraz dışarıda bekledik. Sonra da sorumluluk hissettik. Yeni bir yoldan yeni bir çalışmayla başladık hayırlısıyla. Çorum kongresi Türkiye’deki 2. kongremiz. Birincisi Ardahan’daydı, ona hasta olduğum için katılamadım. Benim katıldığım ilk kongreyi Çorum’da yapmış olduk.” diye konuştu.

Yolyapar’ın açması üzerine “ittifaklar” konusunu da değerlendiren Babacan,

“Bu taraf zayıfladıkça diğer tarafı dağıtmak için çaba gösteriyorlar. Biz yeni bir parti olduğumuz için önce bir kendi kimliğimizi oluşturalım istiyoruz. Böyle bir havuzun, potanın içine düşmek istemiyoruz şu an için, ama seçim kararı alınır o zaman değerlendiririz” ifadesini kullandı.

“BABAMIN EVİNDE ÇEVÇEVELİ DURUYOR”

Ali Babacan, ÇORUM HABER’in 17 Mart 2004 tarihli sayısında aile albümünden fotoğraflarla Çorum’daki köklerini tanıtan iki sayfayı, arşiv cildinden inceledi. Babacan, bu gazetenin, babasının evinde o zamandan beri çerçeveletilmiş olarak duvarda asılı durduğunu söyledi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim