Rektörlük Konferans Salonu’nda Salı günü gerçekleştirilen toplantıda Prof. Dr. Reha Metin Alkan, akademik ve idari personel sayısının 1000’e ulaştığını, öğrenci sayısının ise yaklaşık 16 bin olduğunu belirterek, Üniversite’nin son yıllarda sayısal bir büyüme gösterdiğine dikkat çekti.
Rektör Alkan, en önemli yatırımların Meslek Yüksekokullarına yapıldığını belirterek, öğretim elemanlarının daha iyi koşullarda çalışabileceği fizikî mekânlar oluşturulduğunu söyledi. YÖK tarafından getirilen kalite standartlarına da değinen Rektör Alkan, bu konuda sürdürülebilirliğin sağlanmasının amaçlandığını vurguladı.
Bir dünya üniversitesi olarak yola çıkmanın çok büyük sorumluluğunu taşıdıklarını dile getiren Prof. Alkan, “Dünya değişiyor. Meslek yüksekokullarına gereksinim artıyor. Bizim de Hitit Üniversitesi olarak üçüncü bir meslek yüksekokuluna ihtiyacımız var.” dedi.
Rektör Alkan, Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşunun 40. yılı olduğunu anımsatarak, geçmişten bugüne gelinen noktada çok büyük bir mesafe kat edildiğini söyledi. İlçeler de dâhil olmak üzere yeni yapılacak MYO’ların son teknolojiyle düzenlendiğini anlatan Prof. Dr. Alkan, bu mekânlarda trijenerasyon sisteminin kullanıldığını, bu sayede ısıtma ve soğutmasını kendisi sağlayan bir Üniversite olarak Türkiye’de örnek bir yapılanma gerçekleştirdiklerini kaydetti.
2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarının Türkiye’deki Üniversitelerin 2015-2016 sıralama sonuçlarını aktaran Rektör Alkan, “Buna göre ‘2000 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler’ genel sıralamasında Üniversitemiz 2014 yılına göre 10 basamak yükselerek 16. sıraya yerleşti. Üniversitemizin gelmiş olduğu bu nokta, başarımızı açıkça gösteriyor ve bu başarı sizlerin yoğun gayretleri sonucunda elde edilen bir başarıdır.” diye konuştu.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim