Çorum Barosu, geçtiğimiz hafta sonu “Avukatlık Hukuku” konulu meslek içi eğitim semineri düzenledi. Çorum Barosu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Ankara Barosu avukatlarından Av. Uğur Özer, Av. Ender Giray ve Av. Barış Soysal konuşmacı olarak katıldı.
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Alpay Sungurtekin başkanlığında gerçekleştirilen seminer, Çorum Barosu Başkanı Av. Altan Akpınar’ın açılış konuşması ile başladı.
Hak ihlallerinin ve demokratik taleplere karşı verilen tepkilerin en üst düzeye ulaştığını, bu tepkilere karşı orantısız güç kullanıldığını ve bu nedenle de can kayıplarının yaşandığını belirten Akpınar, ülkemizde hukukçulara olan ihtiyacın ise bir hayli artığını söyledi.
Avukatlara ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğini, bu dönemde avukatlık mesleğine karşı bir saldırı başlatıldığını ve olumsuz bir algı operasyonu yürütüldüğünü dile getiren Akpınar, bu operasyonun başarıya ulaşmaması için Barolar Birliği olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini ifade etti.
3 bin yıllık geçmişi olan saygıdeğer bir mesleği icra ettiklerini vurgulayan Baro Başkanı Av. Altan Akpınar, “Tarihsel kazanımlarımızı koruyan ve haklarımızı daha da geliştirecek olan yeni bir avukatlık yasasına olan ihtiyacın her zamankinden fazla olduğunun farkındayız. Sorumluluklarımızın, görevimizin kutsallığının ve zorluğunun farkındayız. Bu bilinçle; evrensel hukuk ilkelerinin, hukukun üstünlüğünün, hukuk devletinin, ülkemizin hak ettiği çağdaş, ileri demokrasi anlayışının yerleşmesi için fikrimiz sorulmasa da biz bildiğimizi kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Hukukun üstünlüğü ve insan haklarını savunmak ve korumak için Çorum Barosu olarak üzerlerine düşen tüm sorumluluğu yerine getireceklerini ifade eden Akpınar, konuşmasını Jan Jack Rousseo’nun bir sözünü hatırlatarak bitirdi.
Akpınar, “Yasama, yürütme, yargı iç içe geçmişse; özgürlükler garantide değilse anayasa yok demektir. Kuvvet kimde ise o hâkimdir” dedi.
Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Alpay Sungurtekin de TBB’in eğitim çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Program, Ankara Barosu avukatlarından Av. Uğur Özer, Av. Ender Giray ve Av. Barış Soysal’ın eğitim seminerleri ile devam etti.


(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim