Anayasa değişikliğiyle ilgili 16 Nisan’da yapılacak olan referandum için bir taraftan siyasi partiler çalışmalar yürütürken diğer yandan da kitle örgütleri çalışmalarına devam ediyor. Son olarak aralarında kumpas davalarında yargılanan isimlerin de olduğu kişiler tarafından halk oylaması için bir ‘Hayır’ kampanyası başlatıldı. Bu kampanya kapsamında ‘Hayırlı Konvoy’ isminde bir etkinlik oluşturuldu. Bu etkinlikle birlikte kampanyayı başlatan aralarında; Yargıtay’ın Balyoz davası kararının ardından istifa eden emekli Koramiral Atilla Kezek, emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, emekli Tümamiral Semih Çetin, emekli Tümamiral Fikret Güneş, emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, emekli Deniz Kurmay Albay Bora Serdar, CHP PM üyesi Mehmet Ali Çelebi, AKUT eski Başkanı Nasuh Mahruki ve kumpas şehidi Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar’ın da bulunduğu kişiler önce Atatürk’ün huzuruna çıktı.

ATATÜRK’ÜN HUZURUNDAN YOLA ÇIKTILAR

Anıtkabir ziyaretinin ardından, kendilerini Anıtkabir’in dışında bekleyen vatandaşlarla bir araya gelen heyet adına burada emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz bir açıklama yaptı. Yola Atatürk’ün huzurundan çıktıklarını belirten Yavuz, “Biz vatandaşlarımızın tüm tercihlerine saygılı insanlarız. 2010 referandumunun bu ülkeye ve topluma nasıl büyük bir bedel ödettiğini dikkate alarak 16 Nisan referandumunun da aynı bedeli ödetme tehlikesi olduğunun farkına vararak yola çıkıyoruz” diye konuştu.

KONVOY ÇORUM’DA CHP İL ÖRGÜTÜ TARAFINDAN KARŞILANDI

Anayasa değişikliğiyle ilgili 16 Nisan’daki halk oylamasında neden ‘Hayır’ denilmesi gerektiğini anlatmak için kumpas mağdurları tarafından oluşturulan Anıtkabir’den İzmir Marşı eşliğinde uğurlanan “Hayırlı Konvoy”, Çorum’da CHP İl Örgütü tarafından karşılandı.

Çorum girişinde kısa bir açıklama yapan emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, “Hayır diyoruz çünkü bütün kuvvetleri bir elde toplamak bütün yumurtaları bir sepette toplamak gibi bir şey olacak. Bu mesele memleket meselesi” dedi.

Çorum’un ardından Mecitözü’ne geçen ve burada yurttaşlara “hayır” oyu verilmesi çağrısında bulunan “Hayırlı” konvoy, daha sonra Amasya’ya hareket etti.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim