Belediye Başkanı Zeki Gül başkanlığında düzenlenen toplantıda gündem dışı söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Semrin Kaleli, gündeme ilişkin ve veda konuşması içeren bir konuşma yaptı.

Konuşmasına meclis üyelerinin ve tüm İslam aleminin Regaip Kandilini kutlayarak başlayan Kaleli, “Pek çok ihsan anlamı taşıyan, mübarek 3 Aylarımızın müjdecisi, Regaip Kandilimizin tüm insanlığa, barış, refah ve huzur getirmesini diliyoruz. Kandilimiz mübarek olsun, önce güzel şehrime ve yurduma” dedi.

Belediye Meclisi’nde 5 yılı, acısıyla tatlısıyla, kâh şaşkınlık, kâh kızgınlıkla geride bıraktıklarını kaydeden Kaleli, “Ama farklı pencerelerden de baksak hayata, hoşgörümüzü hiç elden bırakmadan geçirdik ve sona geldik. Kendim ve arkadaşlarım adına, her birinizi tanımış olmaktan mutlu ve huzurlu koyuyoruz son noktayı.

Yeni meclisin ve başkanın, tüm anılarımızı biriktirdiğimiz bozkırın ortasında nice medeniyetlere fe sahipliği ve başkentlik yapmış güzel kentimizi, Anadolu'nun parlayan yıldızı yapmak için canla başla çalışmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

31 Mart’a seçilecek olan yeni Belediye Başkanı ve Meclis’ten beklentilerini sıralayan Kaleli, “Partinin değil, tüm Çorum'un başkanı olması. Tek bir insanın bile yoksul olmadığı, engellileri, kadınları, çocukları, gençleri, yaşlıları ve tüm kent sakinleri ile mutlu bir Çorum için çok ama çok çalışacak bir meclis istiyoruz” diye konuştu.

“ÇALIŞMA HAYATINDA KADINLAR, ERKEKLERLE EŞİT DEĞİL”

Konuşmasının devamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutlayan Kaleli,

“TUİK, 8 Mart'a 1 gün kala, bu topraklara adım vermiş kadınlarımızın istatistiklerini açıkladı.

İstihdam oranı erkeklerde %65,6 iken bu sayısı kadınlarda %28,9’dir. Kadınların eğitime göre iş gücüne katılımı lise altı %27,7 lise mezunu %34,3 yükseköğretim mezunu %72,7’dir.

Bu veri bize, kızlarımızın yükseköğretim görmesinin ülke ekonomimiz için şart olduğunu gösteriyor. Kutlama değil, farkındalık yaratmak için var olan bir tarihtir 8 Mart. 8 Martları kutlayacak nesiller yetiştirmek dileklerimizle” dedi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim