Çepni Mahallesi’nde bulunan ve bakırcıların faaliyet gösterdiği işyerleri 3 yıl süreyle ayrı ayrı kiralanmak üzere ihale edildi.

Komisyon Başkanlığı’nı Belediye Encümeni Mehmet Akif Berk’in üstlendiği ihale, dün Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi gereğince “Açık Teklif Artırma Usulü” ile düzenlenen ihaleye yoğun bir katılım oldu.

İlk olarak 349 ada, 66 parselde bulunan kahvehanenin ihalesi yapıldı. Yıllık kira bedeli olarak 15 bin TL. muhammen bedel belirlenen kahvehane için Ahmet Çetin ve Ramazan Kılcı kıran kırana bir açık artırmaya girişti. Kahvehane, 25 bin TL. veren Ahmet Çetin’de kaldı.

Ardından 6 bin TL. muhammen bedel belirlenen işyerleri için, içerisinde mevcut kiracı olarak bulunan esnafın her biri, yıllık 6250 TL.’lik teklif sundu.

28 işyerinden 4’üne talipli çıkmazken, 60 numaralı bahçeli işyeri için ise Ayhan Küyükoğlu isimli girişimci 7350 TL.’lik bir teklif verdi.

İhale Komisyonu Başkanı Mehmet Akif Berk, gerekli incelemelerin ardından kesin sonuçların katılımcılara resmî yazıyla bildirileceğini söyledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim