Avukat Fatih Maden, 7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimler’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nden milletvekili olabilmek için aday adaylığını açıkladı.
Bir dönem Hitit Akademi Derneği Başkanlığı’nı da yapan Hukukçular Derneği Ankara Şube Başkanı Fatih Maden, Cumartesi günü AKP İl Başkanlığı’nda düzenlediği bir basın toplantısıyla adaylığını kamuoyuna duyurdu.
Fatih Maden, adaylık açıklamasında yeni bir seçimin, yeni bir Türkiye’nin ve yeni bir kutlu yürüyüşün arefesinde olduklarını belirterek, 7 Haziran seçimlerinin Türk siyasi tarihinin en önemli seçimi olacağını söyledi.
7 Haziran Genel seçimleri sonucunda oluşacak yeni Parlamento’dan Türk Milleti’nin en temel iki beklentisinin yeni Anayasa ve başkanlık sistemi olacağını vurgulayan Fatih Maden, “Yamalı bohçaya dönüşmüş 1982 Anayasası ile yeni Türkiye vizyonunu gerçekleştirmek hayaldir. Bu nedenle yeni Meclisin ilk icraatı yeni Anayasa olmalıdır. Yine refah ve kalkınma için istikrarın ne denli önemli olduğunu son on yıl içerisinde hep birlikte idrak ettik. Temsilde adalet, yönetimde istikrar için Başkanlık sistemi şarttır. Yeni Anayasa ve başkanlık sistemi yeni meclisin en önemli iki gündemi olacaktır. Eğer nasip olur da milletvekili seçilirsem, bu çalışmalarda hukukçu kimliğimle aktif olarak yer alacağım.” diye konuştu.
Önüne 2023 ve 2071 hedeflerini koyan AKP açısından tarihi bir dönemeçte olduklarını ve 2023-2071 vizyonunu gerçekleştirmek için bu seçimden AKP’nin çok güçlü çıkmak zorunda olduğunu dile getiren Maden, “Geçmişin karanlık dehlizlerine dönmeyi arzulayan iç ve dış mihrakların ümitlerini kursaklarında bırakmak için, birlik ve beraberlik içerisinde, bu seçimi tarihi rekorla almak ve Yeni Türkiye’ye hep birlikte güçlü adımlarla yürümek zorundayız. Bu durum, tarihin üzerimize yüklediği bir görevdir.” ifadelerini kullandı.
AKP Milletvekili Aday Adayı Fatih Maden, siyasetin tek limanının ahlâk olduğunu dile getirerek şöyle devam etti:
“Bizim için siyaset bir erdem ve ahlâk vesilesidir. Siyaset, ahlâk ve erdeme dayandığı zaman anlam taşır, var oluşumuza cevap teşkil eder. Ahlâkın ve erdemin olmadığı siyaset yozlaşır, çürür. AKP hareketi, bir erdemliler hareketi olarak başladı, erdemliler hareketi olarak da yoluna devam etmektedir. AKP bu milletin kabul edilmiş duasıdır. Bu milletin özgürlük ve kardeşlik hülyasıdır. AKP tüm engellemelere, baskılara, zorluklara rağmen yok edilemeyen bir medeniyetin, küllerinden yeniden inşa ve ihyasıdır. Osmanlı Devleti’nin bir türlü öldürülemeyen ruh köküdür. AKP bir partiden öte, mazlum milletlerin hamisidir, başarı öyküsüdür. Milletin özüdür, esasıdır, sevdasıdır, rüyasıdır. Yani milletimizin ta kendisidir. AKP büyük idealleri büyük hedefleri olan kutlu yürüyüşün adıdır.”
Fatih Maden konuşmasının ardından adaylık başvuru dosyasını AKP İl Başkan Yardımcısı Eyüp Arslan’a teslim etti. Eyüp Arslan ise Maden’in adaylık sürecinin hayırlı olması dileğinde bulundu.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim