Yeni Anayasa referandumunun Türkiye için tarihi bir dönemeç olduğunun altını çizen Adalet Bakanı Bozdağ, “Bugüne kadar anayasamızda 18 değişiklik yapıldı. 18 değişikliğin en önemlisi de bu. Cumhuriyetin ilanından bugüne kadar hükümet sistemini ele alan ve değiştiren bir düzenleme yapılmadı. Türkiye’nin gerçekte önünü açacak ve Türkiye’yi geleceğe taşıyacak düzenleme oldu” dedi.

Bakan Bozdağ, yeni sistemin bir değişim ve dönüşüm sistemi olduğunu ifade ederek “Şimdiki sisteme bakıyorsunuz siyasete gelen kişiyi Azrail götürene kadar kolay kolay kimse götüremiyor.  Ama bu sistemde kaybeden hemen kaybolur. Çok başarılı olan, kazan kişiyi halk bir daha seçiyor ve oda 10 yıl sonra gidiyor. Çok başarılı olursa 10 yılda bir Türkiye’nin lideri ve siyasi kadroları değişecek. Bu, değişim, dönüşüm, dinamizm ve heyecan demektir. Türkiye’nin siyasetine ve yönetimine güç katacaktır. Kutuplaşmayı önleyecek bir sistemdir.” dedi.

Yeni sistemle birlikte güçlü liderlerin Türkiye’yi yöneteceğini, bu nedenle de hiçbir partinin zayıf birisini aday göstermeye cesaret edemeyeceğini kaydeden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Aday olan kişinin, ahlakıyla, yaptıklarıyla, vatandaşla muhabbetiyle, karizmasıyla farklı olması lazım. Bu şekilde hangi aday kazanırsa sonuçta Türkiye kazanır. Çünkü böyle bir liderlik özelliğine sahip kişi milletini kucaklamasını bilir ve herkesin Cumhurbaşkanı olarak hizmet eder. Türkiye demokrasisi bundan sonra ahlaksız, hukuksuz, kirli, hem içerideki hesap sahiplerinin hem dışarıdaki Türkiye üzerindeki hesap kitap yapanların operasyonları ile değişmeyecek” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim