Çorum’da geçen yıl Nisan ayında 20 yaşındaki 1,5 aylık hamile yengesini sokak ortasında bıçaklayarak öldürmek isteyen zanlı ile kendisini azmettirdiği iddia edilen ağabeyi ve babası hakkında “Tasarlayarak, töre saikiyle, gebe olduğu bilinen kadını öldürmeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan dava, kaldığı yerden görülmeye devam edildi.

“SOKAKTA GÖRÜNCE ÇILGINA DÖNDÜM”

İddiaya göre, Van’ın Özalp ilçesinde Ayhan D. İle evlenen Bahar D., bir süre sonra eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle Çorum’a kaçtı. Çorum’da, daha önce internetten tanıştığı Cem Ç. ile annesi Züleyha S’nin yanına yerleşen Bahar D, burada yeni bir hayata başladı. Yaklaşık 1.5 aylık hamile olduğu eşinden boşanmak için dava açmaya hazırlanan Bahar D’nin hayatı, geçtiğimiz 16 Nisan’da adeta kâbusa döndü. Evinde kaldığı Züleyha S. ile çarşıya çıkan Bahar D, yolda karşılaştığı eşinin kardeşi Erhan D’nin bıçaklı saldırısına uğradı.

KENDİ KURTULDU, BEBEĞİNİ KAYBETTİ

Bıçak darbeleriyle ağır yaralanan genç kadın, ambulansla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Uzun süren tedavisinin ardından hayati tehlikeyi atlatan Bahar D, karnına aldığı bıçak darbeleri nedeniyle bebeğini kaybetti.

KAÇARKEN OTOBÜSTE YAKALANDI

Olayın ardından kaçmaya çalışan Erhan D. ise bindiği otobüsle Ankara’ya giderken Sungurlu’da polis ekiplerince yakalanarak, suç aleti bıçakla gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Erhan D. ile ağabeyi Ayhan D. ve babası Burhan D. hakkında “Tasarlayarak, Töre Saikiyle, Gebe Olduğu Bilinen Kadını Öldürmeye Teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesinde heyet karşısına çıkan tutuklu sanık Erhan D. ile ağabeyi Ayhan D. ve babası Burhan D, mahkeme heyetinin, haklarındaki suçlamaların okumasının ardından savunmalarını yaptılar.

“HAMİLE OLDUĞUNU BİLMİYORDUM”

Yengesini bıçaklayarak öldürmek isteyen sanık Erhan D. daha önceki duruşmada yaptığı savunmasında, Bodrum’dan çalışmak için Çorum’a geldiğini, çarşıda gezerken tesadüfen yengesi Bahar D’yi gördüğünü ve konuşmak için yanına gittiğinde tartıştıklarını söyledi. Yengesinin bağırıp, çağırması üzerine sinirlendiğini, daha sonra da genç kadını bıçakladığını anlatan Erhan D, yengesinin hamile olduğunu bilmediğini öne sürdü.

“KİMSE BENİ AZMETTİRMEDİ”

Olayı tek başına yaptığını ve ağabeyi ve babasının kendisini azmettirmediğini ileri süren Erhan D, “Yengemin evden kaçtığını duymuştum, ancak Çorum’da olduğundan haberim yoktu. Tesadüfen kendisini çarşıda gördüm. Ben bir yıldır babamla da ağabeyimle de görüşmemiştim. Olayı kimsenin telkini ve azmettirmesi olmadan tek başıma gerçekleştirdim” dedi.

MAHMEKE BAŞKANI ÇELİŞKİLİ İFADELERİNİ SORDU

Mahkeme Başkanı’nın, önceki ifadelerinde “Çorum’a geliş amacının, namuslarını kirleten Bahar D’yi öldürmek olduğunu, tekrar karşısına çıksa yine öldürmek isteyeceğini” beyan eden sanığa çelişkili ifadelerini sorması üzerine Erhan D, önceki ifadelerini kabul etmediğini söyledi.

FECEBOOK’TAN TANIŞMIŞ

Diğer yandan bıçaklanarak ağır yaralanan ve günlerce hastanede tedavi altında tutulan Bahar T ile uzun bir süre birlikte yaşayan ve tanık olarak  dinlenen Cem Ç., ise ifadesinde  “  Bahar D., ile facebooktan tanıştım. Ardından kendisi ile arkadaşlığımız ilerledi. Kendisi bana bekar olduğunu söylemişti. Meğerse evliymiş. Aslında ben bunları bıçaklama olayından sonra öğrendim. Ben Van'a hiç gitmedim. Aslında kendi isteğiyle evlenmiş, düğünleri de yapılmış, bunu da daha sonra öğrendim.  Bahar T., bıçaklanmadan önce  cep telefonundaki  hafıza kartını bilgisayarıma taktığımda  Bahar'ın yanında Ayhan D., olduğu halde gelinlikli resmini gördüm.  Bu sen değil misin diye sormuştum. O da ‘hayır bu amcamın kızı, birbirimize benziyoruz’ demişti. Aslında o resimdeki kişi kendisiymiş. Karakola gittiğimizde her şeyi öğrendim” dedi.

Tutuksuz yargılanan sanığın ağabeyi ve babası da savunmalarında, kendilerinin suçsuz olduğunu ve kesinlikle olayı azmettirmediklerini öne sürdüler. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim