Yemen’deki iç savaş nedeni ile 22.2 milyon insan, bir başka deyişle nüfusun % 75’inin insani yardıma ve korumaya, 8.4 milyon insanın ise acil yardıma ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Taş, yıllardır süren iç savaş ve Suudi Arabistan Ordusu’nun bombardımanı neticesinde Yemen’de adeta taş taş üstünde kalmadığını, ülkenin içinde bulunduğu durumun Kuzey Suriye’den beter bir hale geldiğini anlattı. Taş yaptığı yazılı açıklamada S. Arabistan Ordusu tarafından yapılan saldırılardan sadece Husi milisleri değil, sivil halkın da en ağır şekilde etkilendiğini ifade etti.

Taş, “Dünya Siyonizmi’nin Büyük İsrail için küçük Müslüman devletler kurulması stratejisi Ortadoğu’da Yemen üzerinde de bütün hızıyla uygulandığı ve bu uygulamaya S. Arabistan başta olmak üzere bölgedeki Müslüman ülkelerin alet edildiği ortadadır.

Şu anda, Yemende yaşanan insanlık dramının korkutucu boyutlarda seyretmesinin ana nedeni emperyalist güçlerin çıkar savaşları ve asıl olarak da Dünya Siyonizmi’nin “Büyük İsrail” planıdır. Siyonizmin bu planını Müslümanı Müslümana kırdırarak yürütmesi de çok daha acı bir gerçektir.

S. Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve bölgedeki diğer Müslüman ülkeler bu Siyonist oyuna asla alet olmamalıdırlar. Yemen’deki sorunun çözümü ve Husiler ve mevcut yönetim arasındaki ittifakı sağlayabilmek için İran ve Suudi Arabistan’ın mutlaka bir araya gelmesi ve mezhep taassubu göstermeden Yemen sorununa ortak çözüm getirmeleri kaçınılmazdır. Bu adım, ABD’nin Kızıldeniz’i Aden Körfezi’ne bağlayan Bab’ül Mendep boğazından başlayarak, Arakan ve Malakka boğazına kadar olan stratejik şerit üzerindeki hegemonyal gücünü de büyük ölçüde etkileyecek stratejik bir hamle niteliğinde olacaktır. Çünkü, Kuzey Afrika ve Ortadoğu petrolü Yemen karasularından Malakka Boğazı’na kadar uzanan rota üzerinden Asya’ya ve Çin’e ulaşmaktadır.

Ayrıca Türkiye’nin Yemen’deki insanlık dramına gereken önemi vermesi, konuyu İslam Konferansı Örgütü ve D-8 ülkeleri nezdinde gündeme getirip, Türkiye’nin öncülüğünde tüm İslam ülkelerinin gereken fiili adımları atmasını sağlaması, Yemen”de savaşan taraflar arasında müslüman ülkelerin arabuluculuk yapmasını sağlaması ve özellikle de S. Arabistan ordusunun Yemen’e yönelik bombardımanını bir an önce durdurmaya yönelik girişimlerde bulunması gereklidir.

Yemen yaşanan insanlık dramının bir an önce ortadan kalkması için TC Devleti tarafından gerekli fiili adımların acilen atılması ve bu konunun sürekli gündemde tutulması gerekliliğine inanıyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim