Alaca’da yıllarca “Ay Cafe Restaurant” ismiyle hizmet veren kadın girişimci Ayşe Yağlı’nın sahibi olduğu Ayşeli Hingal Evi, Kulaksız Sokak’ta Yeniyol Mahallesi Muhtarlığı’nın karşısında 1 yıldır yöresel yemek sevenlerin damak zevkine hitap ediyor.
Yöresel lezzetlerden hingal, metez, gözleme çeşitleri, su böreği, çorba çeşitleri ve Alaca’nın meşhur Haliloğlu tulumba tatlısı ile müşterilere hizmet verdiğini dile getiren Ayşe Yağlı, “Buraya gelenleri müşteri olarak değil misafir olarak ağırlıyoruz. Atalarımızdan bize kadar uzanan yemek kültürünü, gelecek nesillerimize iletmede bir köprü vazifesi gördüğüme inanıyorum” dedi.
Kaliteli malzeme ile yapılan yemeklerin, çok uygun fiyatlarla sunulduğu Ayşeli Hingal Evi’nde toplu organizasyonlara da yemek yaptığını ifade eden Ayşe Yağlı, “Çorum Hitit Dernekler Federasyonu Kadın Konseyi tarafından hazırlanan “Kadın Eli” Projesi’nin tanıtım yemeğinde kuru mantıyı, su böreğini ve has baklavayı ben hazırladım. Yöresel tatlarımızı Hitit Derneği Federasyon yemeğine katılanlara en iyi şekilde sunmaya çalıştım.” şeklinde konuştu.


Ayşeli Hingal Evi’nin sahibi Ayşe Yağlı.

(Elif Suar TURALI)
Editör: TE Bilisim