Olay, Kale Mahallesi'nde 5 katlı bir apartmanının 2'inci katında meydana geldi. İlkokul öğrencisi F.A., okul çıkışı geldiği evde ders çalışmak için odasına girdi. F.A.'nın yakınları dışarıdan gelip defalarca zile basmalarına rağmen  kapıyı açtıramayınca, binadan gelen kokunun gaz kokusu olduğu endişesine kapılıp durum polise haber verildi. İhbar üzerine eve polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından, çilingir yardımıyla kapısı açılarak girilen evde, F.A., odada uyurken bulundu. 
Gürültü üzerine uyanan ve tedbir amaçlı ambulansta sağlık kontrolünden geçirilen F.A., ailesine teslim edildi. Yapılan incelemede, oğlundan endişe eden annenin, binadaki yemek kokusunu gaz kokusu ile karıştırdığı tespit edildi. 

'GAZ SANIP PANİĞE KAPILDIK'

Evde uyuya kaldığını anlatan F.A., "Okul çıkışı eve gelip yemeğimi yedim ve sonra da uyuyup kalmışım. Hiç bir şey duymamışım” dedi. Çocuklarına bir şey olmadığı için şükreden aile ise, “Çocuk uyuyup kalmış, bizde yemek kokusunu gaz kokusuyla karıştırdık ve paniğe kapıldık. Çok şükür herkes iyi” diye konuştu.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim