Milletvekili Ceritoğlu Boğazkale ziyaretleri sırasında Yekbas Köyü’nde ve Boğazkale’de Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan kursları ziyaret ederek, kurs hocaları Birgül Kaleli ve Serpil Köylü’den bilgi aldı.

Ziyaret sırasında Ceritoğlu’na, Boğazkale Kaymakamı Turan Soğukoluk, Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı İlyas Özkan, Sungurlu Kadın Kolları Başkanı Havva Özata, AK Parti Boğazkale İlçe Başkanı Sadık Aşık ve partililer eşlik etti.

Kursiyerlerle sohbet eden Ceritoğlu, kursiyerlerin talep ve isteklerini dinleyerek pazarlama konusunda isteklerin yerine getirileceğini söyledi.

Üretilen ürünlerin pazarlanıp ev ekonomisine katkı sağlayacakları bir sistemin kurulması için her türlü desteği vereceğini açıklayan Ceritoğlu, bu konuda her ilçeye kadın pazarı kurulması konusunda gerekli çalışmaların başladığını ve en kısa sürede de sonuçlandırılacağını belirtti.

Kursiyerlerden satabilecekleri ürünleri yapmalarını isteyen Ceritoğlu, sosyal medya üzerinden de dışarı pazarlara da açılarak, elde ettikleri ürünlerin satışını yapabileceklerini kaydetti.

Bayanların verdikleri emeğin karşılığını almalarını çok istediğini ifade eden Ceritoğlu, yaptıkları el ürünlerinde Boğazkale, Hattuşa gibi isimler altında markalaşmaya gitmelerini istedi.

Ceritoğlu, daha sonra Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu’nu makamında ziyaret ederek, çalışmalar konusunda bilgi aldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim