İlginç olay Çepni Mahallesi İskilip 5’nci Sokak’ta bulunan yediemin deposunda yaşandı. İcra yoluyla el konulan değeri milyarları bulan malzemelerin teslim edildiği yediemin deposunun işletmecisi H.K, yediemin deposunu Ömer Nadir I. isimli kişiye devretti.  H.K, yediemin deposunu devrettiğini İcra Müdürlüklerine, Belediye’ye ve Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi. 
İddialara göre, yediemin deposunu devralan Ömer Nadir I.’da depoyu Tarık Ö., isimli kişiye devretti. Yediemin deposunu devralan kişiler de belirli aralıklarla deponun içindeki malzemeleri şehir dışına taşıdı. Değeri milyarları bulan malzemelerle birlikte kişiler kayıplara karıştı.
Olay, el konulan malzemelerin yediemin deposundan tekrar alınmak istenmesi sırasında ortaya çıktı. Yediemin deposuna gidenler, deponun boşaltılarak terk edildiğini gördüklerinde büyük şok yaşadı.
Mağdurlardan olan yediemin deposunda malzemesi bulunan ve tekrar almak için müracaat ettiği sırada deponun boşatıldığını öğrenen Bahri Göktürk isimli esnaf savcılığa şikâyette bulundu.  Göktürk, “Haciz edilen mallarımızı geri almak için icra müdürlüğüne başvurdum. Gerekli işlemleri tamamlayarak, elimizde resmi belgelerle icra müdürlüğü aracıyla birlikte yediemin deposuna gittik ancak her şeyin talan edildiğini gördük. Hiç mi Allah korkuları yok. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Sorumlulardan hesap sorulsun” dedi.
Öte yandan olay sonrası birçok kişinin savcılığa şikâyette bulunduğu öğrenildi. Polis ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Yediemin deposunun ilk işletmecisi H.K., ifadesi alınarak serbest bırakılırken, içerisinde otomobil, beyaz eşya, demir, motosiklet ve diğer malzemeleri TIR’a yükleyip kaçıran ve ortadan kaybolduğu iddia edilen  Ömer Nadir I. ve Tarık Ö. ise polis tarafından her yerde aranıyor.


(Yusuf ÇINAR)
 
Editör: TE Bilisim