Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, “Gazilik” unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü ve Haftası nedeniyle Samsun’da yaşayan şehit ve gazi aileleri, YEDAŞ tarafından düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.
Şehit ve gazi ailelerinin “Onur Konuğu” olduğu akşam yemeğine YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu ev sahipliği yaparken, misafirleriyle yakından ilgilenen Türkoğlu, duygusal anların yaşandığı gecede hem anne hasretini giderdi, hem de şehit ve gazi ailelerinin minik ve genç çocuklarıyla sohbet ederek, onların baba özlemine ortak olmaya çalıştı.

ŞEHİT UMUT’UN ANNESİ, TÜRKOĞLU’NA ANNE OLDU
Yaklaşık 3 yıl önce kaybettiği annesi muhterem Fatma Türkoğlu’nun hasretini 2012 yılında Dağlıca’da haince bir saldırıda şehit düşen Piyade Er Umut Bulut’un annesi Gülbahar Çayıroğlu’nun ellerini öperek ve sarılarak gideren Türkoğlu, “Annem, ben annemi üç yıl önce kaybettim, sen de bu vatan uğruna bir evladını şehit verdin. Sen benim annem ol, ben de senin oğlun olayım. Her zaman başımın üstünde yerin var. Ben de fırsat buldukça seni ziyaret ederim. Artık bir evladın da benim” dedi. Bu sözler üzerine şehit annesi, Türkoğlu’na sarıldı ve gözyaşlarına hâkim olamadı. Daha sonra şehit ve gazi ailelerinin masalarını tek tek gezerek sohbet eden ve çocuklarla yakından ilgilenen YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, hem resim çektirdi hem de ailelerin YEDAŞ’tan beklentilerini ve taleplerini not aldı.
YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu ayrıca şehit ve gazi ailelerinin eğitim ihtiyaçları başta olmak üzere, devlet eliyle çözülebilecek tüm ihtiyaçlarının karşılanması konusunda işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirterek, “Şehit ve gazi ailelerimiz için ne gerekiyorsa, ilk adımlarını atmaya hazırız. Şehit ve gazi çocuklarımızın ‘liderlik’ yapacağı tüm çalışmalarda yer alacağız.” dedi.

MUHARİP GAZİLER’DEN YEDAŞ’A TEŞEKKÜR ŞİLTİ
Bu anlamlı buluşmaya vesile olan YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu’na minnet ve şükran duygularını ifade ederek, teşekkür şilti sunan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, “Hayatımızın her alanında olan ve asla onsuz yapamayacağımız, bizleri aydınlatan, enerjisiyle bizlere artı enerji veren bir elektrik dağıtım şirketi düşünün. Bu şirket YEDAŞ. YEDAŞ gibi birçok şirket var ama böyle örnek bir gece yok. Aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize böyle bir erdemli davranışı Türkiye’de ilk kez YEDAŞ ailesi yapmıştır. Bu anlamlı geceyi asla unutmayacağız ve her yıl olmasını talep ediyoruz. Başta Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık Bey’e, YEDAŞ Genel Müdürü Sayın Nurettin Türkoğlu Bey’e ve bu geceyi anlamlı düzenleyen, emeği geçen tüm ekibine teşekkürü borç biliyoruz. Bu kurumsal, rol model davranışın diğer şirketlere de örnek olmasını istiyoruz.” diye konuştu.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Necati Yılmaz ile Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Bilal Erim ise bu tür etkinliklerin, Türkiye’nin her yerinde tekrarlanması dileğinde bulundular.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim