TEİAŞ'ın sisteminde meydana gelen ve 'sistem çökmesi' olarak adlandırılan büyük çaplı elektrik kesintisi, önceki gün ülke genelini adeta karanlığa gömerken, YEDAŞ bölgesi çok kısa süre içinde enerjiye kavuştu.
Şirketin web sayfasından ve 186 nolu Elektrik Arıza Hattı'ndan sürekli olarak müşterilerini bilgilendiren YEDAŞ, elektrik kesintisini 2 saatte sonlandırmayı başardı.
Kesinti başlar başlamaz YEDAŞ'ın dağıtım bölgesinde derhal birimlerini harekete geçiren ve Genel Müdürlük Binası'nda 'Kriz Masası' oluşturan YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, enerji verme sürecini yönetti.
Türkoğlu, "Sistem çökmesi olarak adlandırılan TEİAŞ kaynaklı kesinti, Samsun ve civarında 10.35'de meydana geldi. TEİAŞ'ın şebekesindeki düşük frekans değerleri dolayısıyla ülke genelinde büyük çapta kesintiler meydana geldi. Frekans ve gerilim seviyesini stabil tutabilmek adına bölgeler kademe kademe enerjilendirildi. Oluşturduğumuz kriz masası YEDAŞ'ın, bu enerjilendirilme çalışmalarında ilk sırada yer almasını sağladı" dedi.
Editör: TE Bilisim