Samsun, Çorum, Ordu, Amasya ve Sinop illerinde müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi hizmeti sunmayı amaçlayan YEDAŞ, bölgesinde gerçekleştirdiği teknolojik yatırımlarla Avrupa standartlarındaki teknolojiyi sistemine entegre etti. Yatırım sürecinin tüm müşterilerce an ve an takip edildiğini belirten YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Avrupa’daki son teknolojiyi, 2011 yılından itibaren sorumluluk bölgesine getiren ve SCADA/DMS, GIS, SAP, AMI, AMR gibi bir çok teknolojik yatırımı sistemine sorunsuz bir şekilde entegre eden YEDAŞ, tüm iş süreçlerinde teknolojinin kullanımına büyük önem vermektedir. Hizmet kalitesinin en kritik anahtarı ‘teknoloji’dir” dedi.

YATIRIMA AÇIK ŞİRKET
2011 yılından itibaren mevcut dağıtım şebekesinde yenileme, bakım ve onarım çalışmalarına devam ettiklerini belirten Genel Müdür Türkoğlu, YEDAŞ'ın yatırıma açık, sürekli iyileştirmeyi amaçlayan bir şirket olduğunun altını çizdi. Dünyadaki büyük ülkelerin gerek dağıtım şebekesinde, gerekse de iş süreçlerinde en iyi bilgi teknolojilerine sahip olduğuna dikkat çeken Türkoğlu, "Biz de bu teknolojik yatırımları gerçekleştirerek, şebekemizdeki enerji akışını ve iş süreçlerimizi hızlandırdık. Hangi bölgenin ne kadar yatırıma ihtiyacı var biliyoruz. YEDAŞ, müşteri memnuniyetine önem veriyor. Hedefimiz Avrupalının kullandığı elektrik enerjisi hizmetinin, gün boyunca bizim bölgemizde de kaliteli ve kesintisiz bir şekilde müşterilerimize ulaşmasıdır” diye konuştu.
Dağıtım şebekesinde gerçekleşen yatırımları müşterileriyle tüm yayın organlarını kullanarak paylaştıklarına dikkat çeken Türkoğlu, EPDK'nın belirlediği Hizmet Kalitesi Yönetmeliği'nde yer alan hükümleri de yerine getirdiklerinin belirtti.

“KAMUOYUYLA PAYLAŞIYORUZ”
Türkoğlu, "Yönetmelikteki hükümlerde, gayet açık ve net ifadelerle ne yapılması gerektiği anlatılıyor. Dağıtım şirketlerinin amacı, kabul edilebilir maliyetler çerçevesinde, asgari kesinti süresi ve sıklığı ile elektrik enerjisi dağıtımı hizmeti sunmak. Bunun da gerçekleşmesi için yatırım şart. YEDAŞ da, 2011-2015 yılları arasında elektrik dağıtımı alt yapısına, tarifesi gereği yapılması gereken yatırım sorumluluğunu yerine getirmekle birlikte bakım onarım bütçesinin çok üstünde harcamalar gerçekleştirerek, eskimiş şebekesini günümüz teknolojisine dönüştürüyor” diye konuştu.
Müşterilerini planlanan kesintilerden dolayı en az 72 saat öncesinden yazılı ve görsel yayın organlarıyla bilgilendirdiklerini belirten Türkoğlu, “Yatırım döneminde müşterilerimizi bilgilendirerek, yönetmeliğin hükümlerini yerine getiriyoruz. Müşteri memnuniyeti çerçevesinde tüm yazılı ve görsel yayın organlarını kullanarak, müşterilerimize gerçekleşen programlı elektrik kesintilerinden haberdar ediyoruz. Şirketimize ait web adresimizden, yazılı ve görsel medya aracılığı ile ve SMS yoluyla müşterilerimize ulaşarak, yenileme, bakım ve onarım çalışmaları hakkında en az 72 saat öncesinden bilgilendiriyoruz" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim