Eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu’nun Seçim Hükûmeti’nde Bakan olarak görev alması üzerine bazı yayın organlarında dillendirilen ifadelere yönelik yazılı bir açıklama yapan Nihat Argut şu görüşleri dile getirdi:
“Bütün ömrünü haksızlıklarla, yolsuzluklarla mücadele ederek geçirmiş olan şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nu kendi küçük hesaplarına alet etmeye kalkanlara her ortamda gerekli cevabı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da veririz. Bir takım kendini bilmez iktidar yalakalarına, yalakalıklarını başka yerlerde yapmalarını tavsiye ederiz. Tarih bu tip yalakaları hep deşifre etmiştir ve bunda sonra da edecektir. O gün geldiğinde bu tiplerin insanların içine çıkmaya, insanların yüzüne bakmaya yüzleri kalacak mıdır? Ne tarih bunları unutur ne de bizler unuturuz.
Bugün kendilerinden olmayanlara her türlü zulmü layık görenler, medyayı susturmaya çalışanlar, kendilerinden olmayan iş adamlarına savaş açanlara hatırlatırız ki zulüm ile abad olunmaz. Bütün bunların ışığında ömrünü zalimlerle ve haksızlıklarla mücadele ile geçirmiş olan şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nu kendi çirkin emellerine alet etmeye kalkmasınlar. Günü geldiğinde bugüne kadar olduğu gibi herkes bunun hesabını verecektir. Çirkinlikleriniz sizde kalsın. Yiğitlik, mertlik ve dürüstlük Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarında kalsın. Bu bugüne kadar böyle oldu, bundan sonra da böyle olacaktır. Çıkar peşinde koşan menfaat için fırıl fırıl dönenlerin Muhsin Yazıcıoğlu davasının içinde yerleri yoktur ve olmayacaktır. O dediğiniz şahsa da tavsiyemiz ilk ziyaretini Keş dağlarına yapması olacaktır. Tabi yüreği yetiyorsa…” (Haber Merkezi) 
Editör: TE Bilisim