AYB Başkan Yardımcısı ve Edebiyat Akademisi Başkanı hemşehrimiz Osman Çeviksoy yaptığı açıklamada; şiir atölyesinde derslere, başlangıcından beri olduğu gibi yine ünlü şair Ali Akbaş’ın devam edeceğini ifade etti. Hikâye atölyesinde derslerin, eğitimci yazar Ataman Kalebozan tarafından, deneme atölyesi derslerinin eğitimci yazar Sema Tanrıverdioğlu Ersöz tarafından yürütüleceğini belirten Çeviksoy, Kalebozan ve Ersöz’ün ikisinin de öğretmen olduğunu ve ikisinin de yazarlık eğitimini AYB Edebiyat Atölyelerinde aldığını kaydetti.
Çeviksoy; ”Yazma yeteneğine sahip olan ve bu yeteneği geliştirebileceğine inanan, aynı zamanda yazarlığın çilesini de göğüsleyecek herkesin atölye çalışmalarına katılarak başarılı kitaplara imza atabileceğini” söyledi.
 AYB’nin bir yayın kuruluşu olan Bengü Yayınları’nın atölye çalışmaları sırasında üretilen seviyeli eserleri kitaplaştıracağını anlatan Çeviksoy, son yedi dönemde şiir, hikâye, deneme ve ortak kitaplar olarak yirmi civarında eserin Türk Edebiyatına kazandırıldığını söyledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim